Cadde ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - POPO ESTETiĞi

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - POPO ESTETiĞi

24.04.2014 - 21:27 | Son Güncellenme:

İdeal bir popoda; popo yan çukurluğu, popo üstü çukurluklar, V şeklinde popo çatalı ve popo altı kıvrımı uyumlu bir komposizyonda olmalıdır...

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER  - POPO ESTETiĞi

Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Ahmet Karacalar, popo estetiği hakkında bilgi verdi: “Arka beden estetiği dendiğinde akla popo bölgesi gelir. Popo bölgesine özel formunu veren asıl doku, yağdır. Ancak yağ altında yer alan kas kitlesiyle birlikte popo güzelliği ortaya çıkar. Daha da altta yer alan pelvis kemiği de nihai formda belirleyici olur.
Popo-bel arasındaki 0.7 çekicilik oranı evrensel gibidir. İdeal bir popoda; popo yan çukurluğu, popo üstü çukurluklar, V şeklinde popo çatalı ve popo altı kıvrımı uyumlu bir komposizyonda olmalı. Popo ortasından çizilen yatay ve dikey çizgiler popoyu dört eşit parçaya bölmeli. Bu dört parçanın da aynı hacimde olması arzulanır.

Haberin Devamı

BÜYÜTME İŞLEMLERİ
Popo güzelliğini sağlayan en önemli yapılardan biri, kalça kası. Poponun yüzde 80'lik kısmına katkıda bulunan bu kas, leğen kemiği ve kuyruk sokumu kemiğinden başlayarak 'Big V' olarak adlandırılan formun ortaya çıkmasını sağlar.
Popo büyütme özellikle yağ hücresi-kök hücre ve silikon implantlarla yapılır. Kişinin popo-kalça dışındaki bölgelerinde yeterli yağ varsa en kolayı hücre naklidir. Bu işlem, sadece yağ hücresi transferi şeklinde yapılabildiği gibi yağ hücre ve kök hücre karışımı olarak da uygulanabilir. Ancak ikinci işlemde süre daha uzun ve maaliyet daha yüksektir. Silikonların farklı tipleri vardır. Yuvarlak silikonlar uzun kalçalı kadınlar için uygun değil, çünkü kalçanın alt kısmını doldurmadığından doğal bir görüntü vermez. Bu tip kalçalarda oval silikon tercih edilir. Silikonun büyüklüğü, istenilen büyütme oranı ve kalçanın boyutuna bağlıdır. Dar kalça iskeleti için 220-240 cc., orta derece kalça iskeleti olanlar için 270-300 cc., büyük iskelet için 350-400 cc. seçilir. Silikon, kalça çatalı arasından küçük bir kesiyle yapılır. Genellikle kalça kası arası bazen kalça kası zarı altına silikon yerleştirilir.
Silikonun az etkilediği yan popo bölgesine ya da kalça kıvrımına yakın bölgelere hücre transferi desteği gerekebilir. İşlemden dört hafta sonra kişi spor yapabilir ve rahatlıkla kalçasının üzerine oturabilir, yatabilir.”

Haberin Devamı

BREZİLYA POPOSU

Brezilya stilinde popo, kalkık durur. Bu görüntüyü elde etmek için öncelikle popo çevresinde şekli bozan ve popoyu aşağı çeken yağlar alınır. Ayrıca bedenin geri kalanında fazla olan yağ depolarından da alınır. Bu yağların bir bölümünden kök hücreler ayrıştırılır ve kalan yağlarla karıştırılıp kök hücreden zengin yağ hücresi hazırlanır. Bu hücre kokteyli poponun özellikle üst bölümlerine verilerek popo kal-dırma ve kalkık gösterme illüz-yonu yaratılır. Ancak bu teknik yeterli yağ rezervi olmayanlar için uygun değildir. Bu durumda silikon implantla kombine etmek gerekir.

KALÇA KÜÇÜLTME


Popo küçültme aynı zamanda popoyu şekillendirmeyi de içerir. İşlem, liposuction ya da lazer lipo ile yapılabilir. Burada önemli olan
3 mm. ve daha küçük kanüllerle küçültülmenin yapılmasıdır.
İşlem sırasında popo altı muz
bölgesi fazlalığı, kalça çatalı
üzerindeki kabarıklıklar
ve bel bölgesi de
göz önünde
bulundurulur.

Haberin Devamı

KALDIRMA TEKNiKLERi

Özellikle aşırı zayıflama ya da doğumlar sonrası popo kaldırma gerekli olur. Bunun için popo ve bel sınırından fazla doku çıkartılıp, doku transferi ve bazen de silikon eklenmesiyle bir operasyon gerçekleştirilir. Bazı durumlarda üstten yapılan bu işlem yetmez. popo altı kıvrımında ek bir
kaldırma işlemi daha gerekir.

BiTTi