Cadde EVLİ ERKEK ONA GÖRE DEĞiL

EVLİ ERKEK ONA GÖRE DEĞiL

09.03.2012 - 21:01 | Son Güncellenme:

‘Yalan Dünya’ dizisinde canlandırdığı pavyon şarkıcısı Tülay karakteriyle yıldızı parlayan İrem Sak, geçen hafta Beyaz Show’a konuk olarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Sıradaki hayalinin Cannes Film Festivali’ne gitmek olduğunu söyleyen Sak, kırmızı halı üzerinde el sallayarak poz vereceği günü bekliyor

EVLİ ERKEK ONA GÖRE DEĞiL

“HEDEFiM CANNES’A GiTMEK”

Haberin Devamı

* Geçen hafta Beyaz Show’a konuk olarak çocukluk hayalinizi gerçekleştirdiniz. Olmasını istediğiniz başka neler var?
Çok isteyince oluyormuş, o garantiyi almış oldum. Gülse Birsel’in projesinde oynamam da böyle bir şeydi. Şimdiki hedefim; çok güzel bir filmde oynamak. Cannes Film Festivali’ne gitmek istiyorum. Kırmızı halıda hayal ediyorum kendimi. “Oyunculuk adına ne yapıyorsun?” dersen el sallama hareketleri yapıyorum şu an, Cannes için.

* Oyunculuk aklınıza nasıl düştü?
Hep vardı, başka bir ihtimal düşünmedim hiç. Buna rağmen konservatuar okumadım çünkü Sivas’ta öyle bir ortam, bilinç yoktu. Ailem de oyuncu olmamı istemiyordu. Üniversiteyi kazanıp (İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü) İstanbul’a geldim. Ve BKM’ye başvurdum. Orası bir kırılmadır benim için.

* Aileniz neden oyuncu olmanızı istemiyordu?
İşin magazinsel boyutundan dolayı... Evin tek kızı olduğum için “Bir şey olur”, “Bir şey derler” diye çekiniyorlardı. Artık alıştılar ama hâlâ bir diken üzerinde olma durumları var. “Bu haftayı atlattık, bakalım haftaya ne giyecek?” dedikleri biliyorum. (Gülüyor)

Haberin Devamı

“İçimde bir Tülay varmış”

* Dizide abartılı kıyafetler içinde görüyoruz sizi. Özel hayatınızda nasıl giyinirsiniz?
Normalde spor giyiniyorum. Ama hoşuma da gitmiyor değil pavyon elbiseleri. Saç-makyaj falan... İçimde bir Tülay varmış demek.

* Siz oynadığınız karakteri Yıldız Tilbe’ye benzetiyor musunuz?
Taklit değil ama bir esinlenme oldu. Eee, şarkıcıyı oynuyorum, saçlarım da kızıl... Zaten “Biliyon mu?” deyince akla ilk Yıldız Tilbe geliyor. ‘5’er Beşer’de de Yıldız Tilbe taklidi yapmıştım. Hatta Gülse izlemiş ve çok beğenmiş.

* Başka esinlendiğiniz kimse var mı?
O sarı peruğu takınca Petek Dinçöz’e çok benziyorum.

* Dizide söylediğiniz şarkılar da çok eğlenceli...
Detone olmamaya dikkat ediyorum tabii. (Gülüyor) ‘Yakalarsam Tık Tık’ı okurken bu kadar beğenileceğini düşünmüyordum. İlk elime aldığımda “Bu şarkıyı mı söyleyeceğiz?” dedim. Ama şimdi evde kendi kendime söyler oldum.

* Ekibe kolay uyum sağlayabildiniz mi?
Onlara en uzak olan bendim herhalde. Sadece Altan Ağabey’i (Erkekli) ‘Şen Yuva’dan tanıyordum. O yüzden başta kendimi yanlış tanıtırım diye tedirgin oldum. Çünkü çok sıcakkanlıyım ve bu bazen, “Bu ne samimiyet?” dedirtebiliyor. Gülse’nin ofisinde diziyi birlikte izlemelerimiz iyi oldu. Şimdi Beyazıt “Ekipçe bir şey yapalım” diyor.

Haberin Devamı

“Sevgilim yok”

* ‘5’er Beşer ne zaman başlıyor?

‘5’er Beşer’de sınırlarımızı çok zorladık komedi olarak. Ama işin ne kadar izlendiği önemli işte. Yeni kanalında başlayacak. Zamanı henüz belli değil. Dekorumuz değişecek, yeni insanlar gelecek. İsmi de değişir herhalde.

* Bir hafta arayla programdaki rol arkadaşlarınız Ali Sunal ve Okan Çabarlar’la aşk yaşadığınız haberleriyle basında yer aldınız. Bu iddialara ne diyorsunuz?
Beyazıt’a da aşık olduğum yazıldı. Sevgilim yok, olsa söylerim.

EVLİ ERKEK ONA GÖRE DEĞiL

* Tülay’ın bu kadar sevileceğini tahmin ediyor muydunuz?
Tülay çok sevilir, patlar demiyordum ama umutluydum. Benim “Acaba kıvırabilir miyim?” gibi korkularım oldu. Metreslik durumdan dolayı itici de olabilirdim çünkü. Ama işin o tarafı baskın çıkmadı. Çok tebrik alıyorum.

* Gerçek hayatta olsa evli bir erkekle birlikte olur muydunuz?
Tülay ve Selahattin’in ilişkisini sit-com olduğu için komik buluyorum. Ama normalde hiç yapmayacağım bir şey. Yapıldığı zaman da “Kız boş ver, hayatını yaşa” demem. Her ne kadar evliliklerin yalan olduğu bir devirde yaşasak da... Aslında dizide yalan bir dünya var ama normal hayatın yanında hiçbir şey. Gerçek dünya daha yalan. Ne ilişkiler, ne entrikalar duyuyorum. Mesela hiç unutmuyorum, bir arkadaş ortamında bana karşı flörtöz davranışları olan bir ağabeyimiz vardı. Bayağı konuştuk, olay flört muhabbetine dönünce “Senin parmağında yüzük var” dedim. Yüzüğünü çıkarttı ve “Takıyorum evliyim, çıkarıyorum bekarım” dedi. Böyle bir dünya varken dizideki durum, çok komik ve masum kalıyor.