Cadde Evlilik Hakkında Her Şey Meziyet kimdir? Meziyet'i oynayan Müge Akyamaç hayatı...

Evlilik Hakkında Her Şey Meziyet kimdir? Meziyet'i oynayan Müge Akyamaç hayatı...

18.05.2022 - 00:41 | Son Güncellenme:

Evlilik Hakkında Her Şey dizisine Meziyet karakteri ile dahil olan Müge Akyamaç'ın hayatı ve oynadığı dizi - filmler araştırılıyor. oyuncu, İstanbul'da doğdu ve eğitimini de Sanat Yönetimi Bölümünde tamamladı. Oyunculuğa 1982 yılında başladı. Peki, Evlilik Hakkında Her Şey Meziyet'i kim, hangi oyuncu oynuyor?

Evlilik Hakkında Her Şey Meziyet kimdir Meziyeti oynayan Müge Akyamaç hayatı...

FOX ekranlarının sevilen dizilerinden olan evlililk Hakkında Her Şey, salı akşamları yeni bölümleri ile seyirci karşısına çıkıyor. Diziye ise Meziyet rolü ile usta isim Müge Akyamaç katıldı. Dizi takipçileri Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin Meziyet'ini merak ediyor. İşte, Müge Akyamaç biyografisi...

Haberin Devamı

MÜGE AKYAMAÇ KİMDİR?

Akyamaç, 25 Haziran 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü'nde eğitimini tamamlayan oyuncu, tiyatroya 1982'de Tuncay Özinel - Halit Akçatepe Tiyatrosunda görev alarak başladı. 1984 senesinde Çevre Tiyatrosu’nda bir sezon görev aldı. 1985 senesinde Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu’na katılma kararı aldı ve altı sene boyunca burada oyunda rol aldı.

Çeşitli sinema ve televizyon filmlerinde rol almaya başlayan Müge Akyamaç, Önce Canan, Ayaşlı ve Kiracıları, Bizim Mahalle, Kurtlar Sofrası gibi diziler ile Çark, Milyarder, Gurbetçi Şaban, Doruk gibi on beşe yakın sinema filminde yer aldı. 1992 senesinde İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı ve halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında bulunuyor. Oyuncu, 2006 yılında Sadri Alışık Ödülleri "en iyi kadın oyuncu ödülü"nü almaya hak kazandı.