Cadde First Lady’nin gardırop devrimi

First Lady’nin gardırop devrimi

10.12.2008 - 11:26 | Son Güncellenme:

Hayrünnisa Gül, yenilenen gardırobu ile Victoria Beckham'a rakip oluyor.

First Lady’nin gardırop devrimi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ne çıkması ile birlikte tüm gözlerin üzerine odaklandığı eşi Hayrünnisa Gül’ün, aradan geçen yaklaşık 15 aylık sürede yaşadığı değişim dikkatlerden kaçmıyor. First Lady’nin, Çankaya Köşkü’ne çıktıktan sonra uyguladığı diyetle 6-7 kilo verdiği konuşuluyor.

Hayrünnisa Gül, eşinin Dışişleri Bakanlığı döneminde zaman zaman kıyafetleri için Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte çalışmıştı. Gül, çizimlerini kendi yaptığı kıyafetleri Olgunlaşma Enstitüsü’nün uzmanları ile birlikte hazırlıyordu. Ancak First Lady, Köşk döneminde kıyafetlerini Türkiye’nin ünlü modacıları ile birlikte oluşturmayı tercih etti. Hayrünnisa Gül, kıyafetlerinin hazırlanmasında Dilek Hanif’in yanı sıra Atıl Kutoğlu’dan da destek aldı.

PARLAK KUMAŞLAR
First Lady bu süreçte, vücut hatlarına daha uygun olduğu için genelikle etek-ceket takımları tercih etti. Modacılara danışarak hazırlattığı ceketlerde sık sık büyük yaka kullanan Gül, eteklerde ise bileklerinin biraz üzerinde biten modelleri seçti. First Lady’nin favori renklerinin başında, uçuk mavi ve pembe ile krem ağırlıklı renkler geldi. İşlemeli kumaşlar da gözdesi oldu.

ÇANTA VE AYAKKABIDA GUCCİ, BVULGARİ
First Lady, çanta ve ayakkabıda Gucci, Bvulgari, Prada, Miu Miu gibi lüks markaları tercih ediyor. Gül’ün takı tasarımında favorisi ise Kapalıçarşı’nın “Çılgın Sevan”ı Sevan Bıçakçı.

Bu değişim, İslami kesimin muhafazakar kadın yazarlarının ise sert eleştirilerine neden oluyor. Bu isimlerin başında gelen Milli Gazete’nin türbanlı yazarı Mine Alpay Gün, “Etraf başörtülü yarı çıplaktan geçilmiyor” yazısı ile First Lady’nin stilini ağır ifadelerle eleştirmişti.

Yazarlar