Cadde ‘Fresh Mesh’ 2013 yıldızlarını ağırladı

‘Fresh Mesh’ 2013 yıldızlarını ağırladı

18.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medya, Eğlence, Show (MESH)dünyasının yarınına ışık tutmak üzere, DTVH Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ve DTVH CEO’su İrfan Şahin’in ev sahipliğinde uluslararası bir etkinlik olarak düzenlenen Fresh Mesh 2013 Konferansı dün başladı.

‘Fresh Mesh’ 2013 yıldızlarını ağırladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın açılışını yaptığı konferansa katılan dizi dünyasına yön veren yapımcılar ile televizyona yön veren ünlü isimleri merak edilen soruları yanıtladı. Panelin öğlen yapılan ilk oturumunda televizyon ekranlarında reyting rekoru kıran dizilerin yapımcılarından Kerem Çatay, Timur Savcı ve yönetmen Zeynep Günay Tan, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Pelin Diştaş Yaşaroğlu’nun moderatörlüğünde bir araya geldi.

Haberin Devamı


‘Meral Okay’ın fikriydi’
Timur Savcı, Muhteşem Yüzyıl dizisinin doğuş fikrinin hikayesini “Bir gün Meral Okay ile sohbet ederken bana Osmanlı fikrinden bahsetmişti. Batıda bu tür dönem dizilerinin güzel örnekleri vardı Türkiye’de hiç örneği yoktu. ‘Neden biz Osmanlı’yı ihtişamlı göstermiyoruz’ diye üzerinde düşündük ve yola çıkalım dedik. İyi ki de yapmışım” diye anlattı.


Format yaratma tutkusu
Panelin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise televizyonun dahi çocuğu olarak gösterilen Acun Ilıcalı ile ünlü şovmen Beyazıt Öztürk katılımcıların karşısına çıktı. İki ünlü isim sunucu Ebru Baki’nin sorularını yanıtladı. Acun Ilıcalı, “Siz format yaratmayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine “Format yaratmak anlamsız geliyor. O bir bilim dalı ve öyle bir tutkumuz yok. Dünyadaki formatları Hollanda ve İngiltere’de üretirler. Orada bir beyin takımı var. Sonra Amerikan televizyonları da gidip onlardan alıyor mesela O Ses Türkiye’yi biz Amerika’dan önce gidip aldık. Bizim amacımız o formatı geliştirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı


‘Bu yıl evlenmeyeceğim’
Ebru Baki’nin, “Size özel sorularım da olacak” demesi üzerine ise ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’ün “Özel soru evlilikse bu yıl evlenmeyeceğim” diye karşılık vermesi etkinliği katılan herkesi güldürdü.