Cadde Genç kalmanın sırrı var mı?

Genç kalmanın sırrı var mı?

29.08.2014 - 20:37 | Son Güncellenme:

Şu an saat gece onbir. Sade Türk kahvesi, çikolata ve taa Korsika’dan gelen nefis şekerlemeler eşliğinde yazımı yazıyorum.

Genç kalmanın sırrı var mı

“Bu saatte kahve-şeker olur mu?” diyorsunuz. Ben de endişeliyim. Alkali diyetin duayeni Dr. Ayşegül Çoruhlu (belinin 40 cm civarında olduğu konuşuluyor) ya bu yazıyı okursa! Ya da Ferin Batman görürse! Canan Karatay’ı düşünmek bile istemiyorum. Aslına bakarsanız hiçbiriyle tanışmıyoruz. Instagram üzerinden baskı oluşturuyorlar. Şu saatte yaptığıma bakılırsa benim baskıları algılayış biçimim değişik!
“Yazı başka türlü yazılmıyor” desem; Ferin Batman “İçi meyve dolu su iç”, Çoruhlu “Bol limonlu salatalık ye” diyecek. Canan Karatay daha da fena “Kalk kır üç yumurtayı pastırmanın üzerine” diyerek evi kokutturacak.
Hani hepsi birlik olup tek bir şeyde birleşseler!
Başarının ilk şartı şu: ‘kimin kuyruğuna takılacağını bileceksin!’
Bu sözü de 40 cm belli doktordan öğrendim.
Aslında bizim jenerasyonun, yani doğum tarihi 197... ile başlayan kadınların kimin peşine takılmak istediği belli.
Cemiyet ve sanat dünyasında halihazırda 40’lı yaşlarını geçmiş şahane kadınlar var. 20’likleri ceplerinden çıkaracak kadar diri, bakımlı ve hoşlar... Buna yaşlarının verdiği güven, karizma, olgunluk da eklenince onlarla kim yarışabilir? İki kadın bir araya geldi mi konu hep onlara geliyor.
Oysa eskiden, 20’li yaşlarda bir kız için 40’larında bir kadın ‘koca teyze’ demekti. İşte bazı kadınlar bu algıyı yıkmak için bu dünyadalar. Onlar gece yarısı kahve keyfi mi yaparlar, papatya çayı mı bilmiyorum ama her neyse sırları, arkalarından gelenlere ilham verdikleri için önlerinde saygıyla eğiliyorum.

Haberin Devamı

HALLE BERRY

48 yaşındaki dünyaca ünlü oyuncu, ‘Emmy Ödül Töreni’nde Elie Saab tuvaletiyle büyüledi. Siyah teni, zaten yaşlanmaya karşı avantajı. O da ‘bakarsan bağ olur’ misali avantajını optimum seviyede değerlendirmekte usta.

ARZU SABANCI

Gerçek yaşını bilmiyorum. En büyüğü 28 yaşında olan üç oğlu var ama onun vücut yaşı 20’lerinde... Sarışın
kadınların Türkiye’deki ilham kaynağı. “Beyaz ten çabuk kırışır” diyenlerin yalancısı sanki. Allah vergisi güzellik; stil ve bakımla birleşince yıllar teğet geçiyor demek!

SHARON STONE

Bizim nesil ona hayran yaşlandı. 56 yaşında öyle görüneceğimi bilsem zamanı 17 yıl ileri alırım. Cannes Film Festivali’nde yine ‘ben zamanın korkulu rüyasıyım’ dedi.

AYŞEGÜL ALDİNÇ

Haberin Devamı

Hiç­bir za­man or­ta­lık­lar­da çok gö­rün­me­di ama hep çok ün­lü ol­ma­yı ba­şar­dı. ‘Pis Ye­di­li’ di­zi­si­ni sırf onun için sey­ret­tim bir ara­lar. So­ğu­tu­cu­da don­du­rul­muş gi­bi yıl­lar­dır hep ay­nı.
“Keş­ke na­sıl bir yol iz­le­di­ği­ni pay­laş­sa­” de­dik­le­rim­den. Onun re­çe­te­si­ni uy­gu­la­ma­yı çok ama çok is­te­rim.

ABD, Türk kızını keşfetti!

ANNA DEL RUSSO

Biz Missoni, VIX, Eres, Zimmermann peşinde koşarken; ünlü stil ikonları New York’ta yaşayan İpek Irgit adında genç bir Türk tasarımcının ‘KIINI’ marka el yapımı bikinilerini baştacı etmişler.
Bar Rafaeli, Anna Del Russo, Cara Delevigne, Adeline Michele, Ece Sükan gibi stil ve güzellik guruları ‘KIINI’ severler arasında. Önümüzde kurban bayramı var ve havalar hâlâ çok sıcak.

Genç kalmanın sırrı var mı

Genç Tük tasarımcı İpek Irgit, Amerika’da adını duyurdu, önemli işlere imza attı.