Cadde Gençlik iksiri aşı!

Gençlik iksiri aşı!

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cildin nem ve canlılığını kazandırmak, ince kırışıklıkları gidermek, elastikiyetini geri kazandırmak amacıyla uygulanan ‘Gençlik Aşısı’ mucize etkiler yaratıyor.

Gençlik iksiri aşı

Lale Danışman - Estetik sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken, yılları geri sarmak adına gerçekleşen uygulamalar kısa zamanda görünümü baştan sona değiştiriyor. Uzmanların en çok uyguladığı tekniklerden biri de ‘Gençlik Aşısı’. Yüz kaldırma ve canlandırmak için kullanılan yapısında hyaluronik asit CUBE3, mannitol, kolajen, organik silikon, asetil oktapeptid- 3, pentapeptid 18, metilsilanol manurona, B3 ve B1 içeren steril solüsyon, ince iğnelerle uygulanıyor. Cildin nem ve canlılığını kazandırmak, ince kırışıklıkları gidermek, elastikiyetini geri kazandırmak, akne izlerini gidermek, boyun ve dekolte bölgesi kırışıklıkları tedavisi amacıyla yapılan uygulama, yüz, boyun, dekolte ve ellerde etkili. İşlem, kolajen içeriğiyle çok güçlü antioksidanlarla doku yenilenmesini tetiklerken, güçlü bir etki yaratıyor. İşte diğer merak edilen sorular:

Haberin Devamı

Uygulama süresi ve aşamaları: Hazırlık aşaması dahil 45-60 dakika zaman ayırmak yeterli. Uygulama sonrasındaki haftadan itibaren cildin nemliliğinde artış, kırışıklık ve sarkmalarda düzelmeler ile canlı ve parlak cilt ortaya çıkıyor.

Uygulamada dikkat edilmesi gerekenler: Uygulamaya makyajsız gelinmesi öneriliyor. Uygulamadan sonra bir gün süreyle banyo yapılmamalı. Kese, peeling gibi cildi soyacak ürünler kullanılmalı.

Çene hattına gua taşı desteği

Makyaj alanında kontörün ala güçlü olmasının bir nedeni var. Belirgin bir çene çizgisi tüm yüzünüzün kalkık ve sıkı görünmesini sağlayabiliyor. Çene çizginizi keskinleştirmek için kendinize düzenli olarak manuel yüz masajı yapmak çözüm olabilir. Kreminizle ellerinizi köprücük kemiğinizin, boynunuzun ve kulaklarınızın arkasından getirerek lenf düğümlerini nazikçe açın. Gua taşıyla hafif bir baskı uygulayın ve cildi nazikçe yukarı doğru çekin. Önce yüzün ve boynun bir tarafıyla, ardından diğeriyle devam edin. Bunu ne kadar çok uygularsanız, o kadar sonuç görürsünüz. Günlük rutininize iki ila üç dakikalık gua sha uygulamayı ve haftada bir kez daha uzun (10-15 dakika) masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Gua sha masajı lenfatik drenajı iyileştirerek yüzünüzün daha sıkı görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

Uyku sorununa lavanta esansı

Yüzlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı bitkilerden lavanta, rengi ve kokusu kadar faydalarıyla da dikkat çekiyor. Yanık, kesik ve yaralı bölgelerin kısa süre içinde iyileşmesi için kullanılan bitki, yağıyla da uyku sorunu yaşayan kişilerin yastıklarına 1-2 damla damlatmasıyla rahatlık sağlıyor. Aynı zamanda egzama, sivilce ve sedef gibi çeşitli cilt sorunları için de lavanta yağı uygulanabilir.

Kirpiklere aloe vera dopingi

Kirpiklerinize evinizde dolgun bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eski maskara şişenizi atmayın. Maskaranın fırçasını yıkayın ve aloe vera bitkisinin sıvısını kirpiklerinize uygulayın. Maskara fırçası, karışımın kaş ve kirpiklere uygulanabilmesi için son derece uygun. Bir ay düzenli olarak her gece aloe vera kürünü uygulayarak sağlıklı kaş ve kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir avuç mutluluk

Afrika’da yüzyıllardır cilt bakımı için kullanılan kakao, antioksidanlar bakımından zengin olduğu için cildin serbest radikallerle savaşmasına destek oluyor. Nemlendirici, besleyici ve bağışıklık destekleyici içerikli besininin yağının ise bilinmeyen bazı faydaları şöyle:

Kuru ve yıpranmış saçlar için de besleyici bir kür şeklinde kullanılabilir, saçları onarabilir. Ayrıca saç derisine uygulandığında kepek problemine çözüm sunar.

Mutluluk hormonunu arttırır. Bu sayede stres ve depresyon riskini düşürür.

Yaşlanmaya neden olan oksidatif strese karşı koruyucudur.

Vücutta çeşitli enfeksiyonların gelişmesini önlemeye yardımcı olur.

Obeziteyi önlemede potansiyel faydası vardır.

Cilt dokularındaki sağlıklı kan akışını uyarır. Aynı zamanda cildin elastikiyetini, hidrasyonunu ve yoğunluğunu arttırmaya yardımcı olur.