Cadde George Clooney, 'Ocean's' serisinden servet kazandı!

George Clooney, 'Ocean's' serisinden servet kazandı!

12.09.2023 - 13:28 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü ABD'li aktör George Clooney (62), Steven Soderbergh'in yönetmen koltuğunda oturduğu 'Ocean's' serisinin üç filminde de rol aldı. Soygunu planlayan eski mahkum 'Danny Ocean' rolüyle hafızalara kazınan Clooney'nin, üçlemede diğer Hollywood yıldızlarından daha fazla maaş alıp, servet kazandığı ortaya çıktı.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

Merkezinde George Clooney'nin yer aldığı, Brad Pitt (Rusty Ryan), Julia Roberts (Tess Ocean) ve Matt Damon (Linus) gibi yıldız isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken, Steven Soderbergh imzalı Ocean's Eleven filmi, 2001 yılında vizyona girmişti.

Haberin Devamı

1960 yapımı aynı adlı yapımın yeniden çevrimi olan film; Dany Ocean'ın, hapisten çıktıktan sonra kurduğu çeteyle yaptığı kumarhane soygununu ve eski eşini (Tess Ocean) geri kazanmaya çalışmasını konu alıyordu.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

1.1 MİLYAR DOLAR HASILAT!

85 milyon dolar bütçeli yapım, küresel çapta 450 milyon dolarlık hasılat ile gişede büyük başarı elde etmişti. 2004 ve 2007 yıllarındaki iki devam filmi de eklenince, Ocean's serisinin hasılatı bir milyar doları aşmıştı. 110 milyon dolar bütçeyle çekilen Ocean's Twelve 360 milyon dolar, 85 milyon dolar harcanan Ocean's Thirteen ise 310 milyon dolar hasılat yapmıştı.

SPIN-OFF HASILATI 300 MİLYON DOLAR

Ayrıca Danny'nin kız kardeşi 'Debbie Ocean'ı Sandra Bullock’un oynadığı; Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling ve Rihanna'nın da yer aldığı 2018 yapımı 'Ocean’s 8' adlı bir spin-off filmi 70 milyon dolara çekilmiş, yaklaşık 300 milyon dolar kazandırmıştı.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

Haberin Devamı

DÜŞÜK MAAŞLA OYNADILAR!

Serinin ilk halkasının henüz geliştirilme aşamasında Hollywood'da en çok konuşulan projeleri arasında yer alması ve birbirinden ünlü isimleri kamera karşısında buluşturması nedeniyle oyuncuların maaşları geçmiş filmlerine oranla düşük kalmıştı. Ancak bu durum George Clooney için pek de geçerli olmadı.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

50 MİLYON DOLAR!

Düşük maaşları kabul etmeyip, Ocean's Eleven'da hayat verdiği karizmatik hırsız rolü ile kariyerindeki en yüksek ödemeyi alan ABD'li aktörün, 20 milyon dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Son yıllarda yapımcılık ve yönetmenlik de yapan ünlü oyuncunun, üçlemeden toplam 50 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

15 YIL SONRA YENİ FİLM!

Bernie Mac'in 2008 yılında zatürre sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle devam filmi çekimleri durdurulmuştu. Ocean's Thirteen ile hikayenin son bulduğu düşünülürken, bir kült haline gelen serinin yeniden izleyiciyle buluşmaya hazırlandığı iddia edilmişti.

George Clooney, Oceans serisinden servet kazandı

Ünlü isimlerin, Joy Roach’ın yönetmenliğinde ve Carrie Solomon’un senaristliğinde, 15 yıl aradan sonra Ocean’s serisinin dördüncü filmi için sete çıkacağı haberi heyecan yarattı. Şimdilerde 'Barbie' filmiyle gündemde olan Ryan Gosling ve Margot Robbie'nin de yapımda rol alabileceği konuşuluyor.