Cadde Gözde Türkpençe: ‘Eliz’in dengesizliğini sevdim’

Gözde Türkpençe: ‘Eliz’in dengesizliğini sevdim’

26.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Vizyonda olan ‘Acı Tatlı Ekşi’ filminde Eliz karakterini canlandıran Gözde Türkpençe, “Karakterin dengesizliğini çok sevdim, senaryoya farklı bir tat vermiş” dedi

Gözde Türkpençe: ‘Eliz’in dengesizliğini sevdim’

‘Acı Tatlı Ekşi’ filmiyle beyazperdede olan Gözde Türkpençe, oyunculuğun yanı sıra Dans Akademik’te bale öğretmenliğine devam ediyor. “Çocuklarla çalışmak beni duygusal anlamda besliyor” diyen Türkpençe’yle Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de buluştuk ve filmini konuştuk.

Haberin Devamı

- Eliz nasıl biri?
Murat’ın (Buğra Gülsoy) nişanlısı... Kıskanç , zaman zaman dengesiz ama enerjisi yüksek bir kız. Aslında Eliz süprizli biri ve hiç bilmediğimiz bir yüzünü de göreceğiz.

- Senaryoda sizi çeken ne oldu?
Aşka dair çalkantılı bir hikaye oluşu. Sonrasında Eliz’in dengesizliğini çok sevdim ki, o da senaryoya farklı bir tat vermiş. Buğra’nın ellerine sağlık, hikayeyi çok yalın ve gerçek bir dille yazmış. Film, hepimizin daha önce yaşamış olduğu duyguları kapsıyor.

Gözde Türkpençe: ‘Eliz’in dengesizliğini sevdim’

- Çekimlere başlamadan önce nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
Yönetmenimiz Andaç Haznedaroğlu, aylar süren bir hazırlık süresi verdi. Hep beraber farklı egzersizler yaptık, sonrasında ise dans ve okuma provalarına geçtik. Daha doğal ve enerjisi yüksek sahneler çıktı.

Haberin Devamı

- Eliz’in nişanlı olduğu Murat’ın (Buğra Gülsoy) karşısına eski sevgilisi çıkınca hayatı değişiyor. Siz evlilik yolunda giderken, böyle bir şeyle karşılaşsanız ne yapardınız?
Her zaman aşka saygım vardır. Eğer evliliğe karar vermişsem, zaten aşık olduğum kişinin elini tutuyor olurum ve onunla yoluma devam ederim. Mutsuz bir evlilik yapmaktansa, mutlu olduğun kişiyle hayatını devam ettirmelisin diye düşünüyorum ama elbetteki zor bir durum.

- Eliz’le benzer yönleriniz var mı?
Sanırım enerjisinin yüksek oluşu ve özgüveni. Onun haricinde görünen karakter özellikleri bana gerçekten uzak diyebilirim.

- Dans Akademik’te çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Öğrencilerimi Royal Academy of Dance’ın sınavına sokacağım, o yüzden bu yıl resital yok. Daha teknik dersler yapıyoruz. Çocuklarla çalışmak çok keyifli, ders verirken ben de onlardan bir şeyler öğreniyorum. Öğretmenlik, oyunculuğumu besleyen şeylerden bir tanesi ve kutsal bir meslek. .

Gözde Türkpençe: ‘Eliz’in dengesizliğini sevdim’
- Balenin oyunculuğa ne gibi faydaları oluyor?
Çocuklarla çalışmak beni duygusal anlamda besliyor. Ayrıca onların gözünden dünyaya bakabilmek çok kıymetli. Koşuşturmalar arasında unuttuğumuz pencereler bunlar... Sanırım enerjimin yüksek oluşunda,
onların katkısı çok büyük.

- Set ve bale dışında neler yapıyorsunuz?
Dört ay önce tenise başladım. Hem öğrenci hem öğretmen olmak çok keyifli oluyor. Annemden öğrendiğim kadarıyla takı yapıyorum ama sadece kendim için.

Haberin Devamı

‘Komedi çok isterim’

- 2017 yılı genel olarak nasıl geçti?
İnanılmaz yoğundu; bir yandan set, bir yandan bale resital provaları... Ardından film çalışmaları derken, dolu doluydu. Beni mutlu eden bir yıldı her anlamda. Koşuşturmayı seviyorum sanırım.

- Gelecek dönemde ekranda olacak mısınız?
Şimdilik netleşen bir proje yok ama yıllardır dramalarda rol almış bir oyuncu olarak, komedi oynamak isterim. Bazı yönetmen ve oyuncu arkadaşlarım da benim mizah duygumun kuvvetli olduğunu, mutlaka komedide oynamam gerektiğini söylüyor. Eğer öyle bir proje olursa seve seve kabul ederim.

- Aşk hayatınız nasıl gidiyor?
Aşk insanı besleyen, güzelleştiren, hayat veren bir duygu. Bu hissi yaşayabildiğim için çok şanslı ve mutluyum.