Cadde Gülben’e ve Sibel’e pilates dersi vereceğim

Gülben’e ve Sibel’e pilates dersi vereceğim

18.12.2008 - 00:28 | Son Güncellenme:

Canlı yayında pilates yapan tek eğitmenin kendisi olduğunu söyleyen Ebru Şallı, Gülben Ergen ve Sibel Bilgiç’in de kendisini izleyip ders almak istediğini söyledi

Gülben’e ve Sibel’e pilates dersi vereceğim

Son yıllarda çok özel defileler hariç podyuma çıkmayan Ebru Şallı, sağlıklı yaşam, güzellik ve beslenme üzerine yaptığı program, yazdığı kitap ve çıkardığı pilates DVD’siyle dikkat çekiyor. TV8’de “Ebruli” isimli bir program sunan Şallı, canlı yayında pilates yapan tek eğitmenin kendisi olduğunu söyledi. Yaptığı çalışmalar nedeniyle “Sağlıklı Yaşamda Anne Rol Model Ödülü”ne layık görüldüğünü belirten Şallı, yaşam tarzı nedeniyle pek çok kadının kendisini örnek aldığını söyledi.

Canlı yayında pilates yapıyorsunuz, programınızın içeriğini biraz anlatır mısınız?
Ekim ayında programa başladık ve Türkiye’de ilk kez canlı yayında pilates yapıyoruz. Ayrıca dünyada ilk kez canlı olarak ben yapıyorum. Her gün 40 dakika canlı yayında pilates yapıyoruz. Üç ya da dört dakika ara verdikten sonra üzerimi değiştirip konuklarımla programıma devam ediyorum. Haftanın iki günü doktorlarımız oluyor. Kişisel gelişime önem veriyoruz. Masa düzenini, kaşık çatal kullanımını, her gün bir besinin değerlerini ve faydalarını anlatıyorum. Haftanın üç günü çocuk yemekleri yapıyorum. Haftanın iki günü de hanımlara özel güzellik maskesi tarifleri veriyoruz.

Pilates bölümünü neden bant çekmediniz? Bu sizin için zor olmuyor mu?
Canlı hissini seviyorum. Bant çekimlerinde bu kadar keyif almıyorum. Zoru başarıyorum diye düşünüyorum. Oğlum Beren de sabah erkenden okula gittiği için kendimi programa hazırlıyorum. Bu anlamda bir zorluk çekmiyorum.

Erkekler bana kızıyor

Konuklarınızı nasıl belirliyorsunuz?
Özellikle doğallığa çok önem verdik. İnsanların da kişisel gelişimine faydalı olabilecek isimleri seçmeye çalışıyoruz. Kendi yaşam tarzımı örnek alarak bunu yapmaya çalışıyorum. 5.5 yıl pilates yaptım ve eğitmenliğini aldım. Ayrıca yıllarca yemek kurslarına gittim ve sertifikalarım var. Bunları değerlendirerek insanlar paylaşmak istedim. Bizde şarkıcı ağırlıklı konuklar yok. Haftanın iki günü doktorlarımız oluyor. Kadınlara yönelik bir program ama erkeklerin de hoşuna gidiyor. Erkekler bana kızıyor çok mail alıyorum. Genelde “Pilates’i hanımlara yönelik anlatmayın bizi de düşünün” diyorlar. Erkeklerin ilgisi benim düşündüğümden çok fazla... Tüm Türkiye pilates yapıyor diyebilirim. Çünkü günde 250 e- posta alıyorum ve hepsi de pilates’le ilgili.

‘Çocuklar balkabağı çorbasını seviyor’

Programda sağlıklı çocuk yemekleri yapıyorsunuz, annelerden nasıl bir tepki alıyorsunuz?
Çocuklar en çok balkabağı çorbasını çok sevmişler. Çocuk yemeklerini kendi çocuğumdan yararlanarak hazırlıyorum. Bu anlamda çocuklar için yemek kitabım da çıktı. 0-6 yaş çocukları için yemek kitabı. Şimdi yetişkinler için yemek kitabımı hazırlıyorum.

Eşinizin spor kulübünde eğitmenliğe başlayacak mısınız?
Evet, başlayacağım. Oradaki pilates aletini evime götürüp küçük bir stüdyo tarzı spor salonu yaptım. Şimdi eşimin kulübünde haftanın bir günü eğitim vereceğim. Birçok iyi kulüplerden teklif geldi ama eşimin yerinde ders vermeye karar verdim.

Sizden pilates dersleri almak isteyen tanıdıklarınız var mı?
Sezen Hanım da pilates yapıyor. Programla ilgili düşüncelerini ona sormak istiyorum. Birçok arkadaşım nerede pilates yapabilirim diye soruyorlar. Sibel Bilgiç benden ders vermemi istedi. Ayrıca Gülben Ergen de benim programımı izlemiş ve pilatese başlamak istediğini söyledi. Gülben’e ve Sibel’e ders vereceğim.

Haberin Devamı

İzleyicilerime bir söz verdim
Sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine yaptığınız çalışmalar pek çok kadına örnek oluyor. Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?
Bu sene içerisinde düzenlenen bir etkinlikte Yeşilay tarafından bana “Sağlıklı Yaşamda Anne Rol Model ödülü” verildi. Ödülümü şubat ayında alacağım. Bu sanırım benim yaşam tarzımdan kaynaklanıyor. Hamileliğimde uyguladığım beslenme tarzım. Sonuçlar insanlarda bir güven oluyor. İzleyicilerime bir söz verdim. Yaza kadar herkesin vücudu taş gibi olacak diye. Bu sporu düzenli yaparlarsa bunu başaracağız.

Film teklifi var
Dizi ya da sinema filmi için teklif gelmedi mi?
Çok geldi. Aile yaşantısı içinde olunca ve bir de çalışan bir insan olunca dizi çekmek çok meşakkatli bir iş olduğu için gelen teklifleri kabul etmedim. Çünkü saatleri belli değil. İyi bir sinema filmi olursa kabul ederim. Şu anda sinema film teklifi var. Bu hafta içerisinde görüşeceğiz.

Daha önce Can Gürzap’tan ders almıştınız. Sinema filmi için tekrar çalışacak mısınız?
Diyalog’tan mezun oldum. Türkçe konuşma adına benim için çok önemli oldu. Yıllarca Türkçeyi yazıldığı gibi okunuyor sanıyordum.