Cadde Gülin rekora koşuyor

Gülin rekora koşuyor

05.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gülin rekora koşuyor

Gülin rekora koşuyor


Serdar Benli


       Euro Türk 1996 kraliçesi Gülin Kirpikçioğlu rekora koşuyor. Avrupa'nın en güzel Türk kızı seçildikten bir yıl sonra Türkiye'ye gelen ve Neşe Erberk'e bağlı olarak mankenlik ve fotomodellik yapmaya başlayan Kirpikçioğlu sadece Ağustos ayı içersinde iki televizyon filmi için kamera karşısına geçti.
       İlk kez üç yıl önce "Tatlı Kaçıklar" dizisinde konuk oyuncu olarak yer alan Kirpikçioğlu daha sonra Mahsun Kırmızıgül'ün Show TV'de yayınlanan "Hemşerim" adlı dizisinde 13 bölüm oynadı ve daha sonra atv'de ekrana gelen "Mavi Düşler" adlı dizinin üç bölümünde yer aldı. Kamera önünde rol yapmayı seven Gülin'in ardarda gelen TV filmleri de bu dizilerden sonra başladı. Mart ayında Datça'da çekilen ve Murat Soydan ve Nuri Alço gibi ünlü Yeşilçam oyuncularının yer aldığı "Yılların Ardından"da ilk başrolünü oynayan Kirpikçioğlu, Temmuz ayında "Mezar Kurtları" adlı tv filmi için Kars'da kamera karşısına geçti. Ağustos ayının başında Gökhan Arsoy ve Yelda Renoud ile "Nefes Nefese" adlı psikolojik bir gerilim filminde oynayan Gülin Kirpikçioğlu aynı ayın sonunda Özlem Tekin'in de yer aldığı "Aşkın Bedeli"nde yer aldı.
       Ressam Gülser ve Şenol Kirpikçioğlu çiftinin kızı olan ve 5 yaşından 22 yaşına kadar Almanya'da büyüyen ünlü manken "En büyük idealim sinema filminde oynamak. TV filmleri ve dizilerde kendi sesimle konuşamıyorum. Hafif Alman aksanım olduğu için bana dublaj yapılıyor. Ama en geç önümüzde ki yıl kendi sesimle ekrana geleceğim. Diksiyonumu düzeltmek ve oyunculuk adına kendimi geliştirmek için uzun süre ders aldım. Oyunculuğu çok sevdim ve sadece bu alanda yoğunlaşmak istiyorum" diyor. Bazı tiyatro sanatçılarının manken oyunculara yönelttiği eleştirileri haksız bulan Kirpikçioğlu "Bence tiyatro ile kamera karşısında rol yapmak çok ayrı şeyler. Bence mankenler oyuncu olamaz diye bir şey yok. Dizilerde oynayan on mankenden sadece ikisi tutuluyor. Demek ki kabiliyeti olanlar başarılı olabiliyor. Bu konuda kabiliyet önemli ama kabiliyeti geliştirmekte şart" diye konuşuyor.
       Gülin Kirpikçioğlu, çalıştığı yönetmenler arasında en çok Osman Sınav, Hüseyin Karakaş ve Hüseyin Özşahin'i beğeniyor. Çalışmak istediği başlıca yönetmenler ise Kartal Tibet ve Temel Gürsu. En büyük ideali ise Steven Spielberg'in yönettiği bir filmde Ontony Hopkins'le oynamak. Hopkins'in oynadığı "İçgüdü" adlı filmin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu belirten Kirpikçioğlu "Benim hobim psikoloji ve felsefe. Bu filmde ikiside vardı. Stutgart'da İşletme Fakültesi'ni bitirdim ama bir yıl da psikoloji eğitimi aldım" diyor. Yerli sanatçılardan Kemal Sunal, Tarık Akan ve Türkan Şoray'a hayran olan Gülin Kirpikçioğlu tam bir rock tutkunu ve gitar çalıyor.

Yazarlar