Cadde GÜNÜN ETKiNLiĞi

GÜNÜN ETKiNLiĞi

22.11.2011 - 20:26 | Son Güncellenme:

Güncel Türk edebiyatının değerli isimlerinden Murat Gülsoy, Yekta Kopan ve Ayfer Tunç’un...

GÜNÜN ETKiNLiĞi

UBOR METENGA BULUŞMASI
Güncel Türk edebiyatının değerli isimlerinden Murat Gülsoy, Yekta Kopan ve Ayfer Tunç’un düzenlediği edebiyat günleri devam ediyor. Can Yayınları işbirliğiyle gerçekleştirilen Ubor Metenga Buluşmaları’nda bu akşam Ali Teoman’ın ‘Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı’ adlı kitabı yorumlanacak. Oturum her zaman olduğu gibi ücretsiz gerçekleşecek. Katılım için bu akşam saat 20.00’de İKSV Salon’da olmanız yeterli.

Haberin Devamı

GÜNÜN SERGiSi
ORHAN TAYLAN
Terakki Vakfı Sanat Galerisi, sanatseverleri bugünden itibaren figüratif resmin güçlü fırçası Orhan Taylan’ın,
30 eserden oluşan kişisel sergisiyle buluşturuyor. Sanatçı, son bir yıldır daha coşkulu renk düzenleri üzerinde çalıştığını ve böylelikle karmaşık temaları bile sade çizimlerle etkili kılabildiğini anlatıyor. Güçlü çizimleri ve lirik anlatımıyla tanınan Taylan, ülkemizde resim sanatının artık dünyanın herhangi bir ülkesindeki kadar yetkin olduğu düşüncesinde.

GÜNÜN KiTABI
KUUZU VE LUNAPARK AiLESi
Küçükler için yazdığı ‘Fenerden Taşınan Işık’la tanınan yazar İrem Uşar, çocuklar için kaleme aldığı ikinci kitabında ailesinden renkli insanların anılarını, yine renkli bir dille öyküleştiriyor. Çoğunlukla ‘komik dede’ Ahmet Bey’in başrolde olduğu 13 öykü, günümüzde özlemi duyulan aile neşesine, yaşama sevincine tanıklık ediyor. Yalın üslubuyla dikkati çeken yazar, öykülerinde nesiller arası iletişim, aile bağları, yaşama sevinci gibi kavramları işliyor.
Günışığı Kitaplığı, 13 TL