Cadde Hakan Peker şarkısını millilere uyarladı

Hakan Peker şarkısını millilere uyarladı

24.06.2008 - 19:25 | Son Güncellenme:

“Ateşi yolladık sana Avrupa’yı sallasana“

Hakan Peker şarkısını millilere uyarladı

ÜNLÜ sanatçı Hakan Peker, yıllardır insanların dilinden düşmeyen şarkısı "Ateşini yolla bana"yı EURO 2008’de zaferden zafere koşan A Milli Futbol Takımı için uyarladı.
Hakan Peker, Hırvatistan karşısında alınan galibiyetten çok etkilendiğini ve şarkıyı yazma fikrinin o andan itibaren oluştuğunu belirterek, "Bu işin kırılma noktası Hırvatistan maçıydı. O maçtan çok etkilendim. Mükemmel bir galibiyet almıştık. Bana göre duygularım en çok yükseldiği an o zamandı. Çünkü "Ateşini yolla bana" şarkısı yıllarca futbola hizmet etmiş ve bu anlamda stadlara giren Türkiye’deki tek şarkıydı. Kazanma duygumuzdaki bayram havasını içeren bir şarkıydı. Sanki o şarkıyı duyunca bir başarı gelecek gibi oluyordu. Bu yüzden bu şarkıyı Milli Takıma yapmak istedim. Gece hemen stüdyoya girdik ve şarkıyı yaptık. Şarkı bana göre mükemmel oldu" dedi.
Türkiye’nin çok önemli başarılara imza atarak milletçe kenetlendiklerini ifade eden Peker, "Ben bir Türk olarak bu başarılardan çok büyük keyif alıyorum. Hakikaten futbol bizim hayatımızda çok önemli birşey. Türkiye’nin büyük başarılar elde etmesi toplumumuzu kenetliyor. Bu yüzden şarkının sözlerini değiştirdik ve "Ateşi gönderdik sana" yaptık. Futbolcularımız galibiyetten sonra bizi sevinçe boğuyor. Her zaferden sonra büyük coşkular oluyor. Bizde bir sanatçı olarak şarkımızı kendileri armağan etmek için bu şarkıyı yaptık" diye konuştu.
A Milli Takım’da sakat ve cezalı oyuncuların bulunmasından dolayı eksik diye nitelendirilmesini diğer futbolculara haksızlık olarak gören Hakan Peker, "Milli takımımızın eksik denilmesi bence diğer futbolculara haksızlık anlamına geliyor. Ben şu an takımda eksik futbolcu var gözüyle bakmıyorum. Ben takımı eksik olarak görmüyorum. Birazda, Fatih Terim bu maça değişik bir sistemle çıkacakmış gibi bakalım" şeklinde konuştu.
Peker ayrıca, futboldan da yakından ilgilendiğini dile getirdi.
Hakan Peker’in A Milli Futbol Takımı’na uyarladığı ATEŞİNİ YOLLA Şarkısı’nın nakaratı şöyle:
ATEŞİ YOLLADIK SANA.
BİZ KUPANIN PEŞİNDEYİZ ANLASANA
AVRUPA’YI SALLASANA.
DÖKTÜR BİZİ HER MAÇTAN SONRA YOLA, SOKAKLARA
GEL BENİM OL, ŞAMPİYON OL
KUPAYI GETİR BİZE EN BÜYÜK OL
DÜŞLERİM OL, GÜLÜŞLERİM OL
AVRUPA’DAN ZAFERLE DÖNÜŞLERİM OL