Cadde Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam!

Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam!

09.03.2024 - 07:31 | Son Güncellenme:

2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan fenomen dizi 'Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği 'Ali Rıza' karakteriyle hafızalara kazınan Halil Ergün, "Kendi paramı yatırarak filmde oynamak benim defterimde yok" diyerek, yapımcılığa soyunan meslektaşlarını eleştirdi.

Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam

Halil Ergün, bilimkurgu filmi 'Tin: Parabiosis'in Torun Center’da gerçekleşen galasına katıldı. Usta oyuncu, "Sizin bilimkurgu filmlerine bakış acınız nedir? Teklif gelse nasıl bir rolde oynamak istersiniz?” sorusuna yanıt verdi.

Haberin Devamı

"UZAYDA BİLE AŞK OLSUN"

Sanatın bütün boyutlarına saygım var. İhtiyacım ve iştahım da var. Bizler oyuncuyuz. Kendimizi bulabileceğimiz roller olursa oynarız. Heyecanlı ve meraklı bir karakteri oynamak isterdim. Düşünsenize uzaydasınız ve gidiyorsunuz. Aşağıdan yıllarca yukarı bakmışsınız ve resmin içindesiniz. Yalnız orada bile aşk olsun. Başka türlü hayat mı zenginleşir?

Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam

"TRAKTÖR KULLANIRIM, ÇAPA YAPARIM"

Doğup büyüdüğü Bursa'nın İznik ilçesine dönmek gibi bir hayalinin olduğunu ifade eden Halil Ergün, "Toprak sahibi bir ailenin çocuğuyum. Toprakla büyüdüm. Hâlâ çiftliğime dönmek istiyorum. Traktör kullanırım, çapa yaparım, sebze ekerim, çiçekçiyim. Annemin bahçesi büyüktü ve müthiş çiçekler vardı. Zeytinleri kooperatife satarız, hale göndeririz ama ticaret yapmayı pek anlamam" şeklinde konuştu.

Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam

"PRODÜKTÖRLÜK YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Son yıllarda oyunculuğun yanı sıra yapımcılık da yapan ünlü isimlerin olduğu hatırlatılan sanatçı, "Prodüktörlük yapmayı hiç düşünmedim. 80’e yakın sinema filminde oynadım. 10 sene dizi yaptım. Orada biraz para kazandık ama hiç farklı bir projeye destek vermek aklıma gelmedi. Ticaret başka bir şey, sanatın işlevini savunmak ve onun peşinde koşmak başka bir şey. Oyunculuk yapmak için para yatırmam. Yani kendi paramı yatırarak filmde oynamak benim defterimde yok. Başkaları yapıyordur, prodüktör oluyordur" ifadelerini kullandı.

Halil Ergün: Oyunculuk yapmak için para yatırmam