Cadde ‘Halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez’

‘Halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez’

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kemal Sunal’ı eleştiren Cemile Bayraktar’a sosyal medyadan tepki yağdı. Sanatçının oğlu Ali Sunal, “Sırtını halka dayamış, harika bir insandır. Bu halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez” dedi.

‘Halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez’

Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal’ı eleştiren yazar Cemile Bayraktar’a sosyal medya ve Ali Sunal’dan tepki yağdı. Yazarın, “Sunal elbette bizim markamız, değerli, rahmet olsun, ancak bu ülkeye zihinsel anlamda yapılmış büyük bir kötülük. Bu filmler resmen insanın zekâsına hakaret” diye tweet atması sosyal medyanın konusu oldu. Binlerce kişi sanatçının fotoğraflarını sayfasına taşıyarak, Bayraktar’a ateş püskürdü. Ali Sunal, “Cemile Bayraktar babamın filmlerini beğenmiyormuş, olabilir çokta önemli değil. Ama bu filmlerin kötü olduğunu halka hakaret olduğunu belirtecek bilgisi nerede acaba? Kemal Sunal sırtını halka dayamış harika bir insandır, tek gerçek bu. Prim yapmak için bari bu melek insana dil uzatmayın, ayıptır. Bu halk Kemal Sunal’ına laf ettirmez. Bu güzel isim altında ezilirsiniz” diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

‘Halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez’

‘Ortak değerimiz’

Sunal daha sonra, “Ayrıca AK Parti diye genellemeyelim. Kemal Sunal’ı seven milyonlarca AK Parti’ye oy veren ve sempati duyan insan var. Kemal Sunal halktır, hepimizdir” dedi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da Twitter’da, “Kemal Sunal halktır, bu ülkenin saflığını temsil eder, iyilerin her zaman kazanacağına olan inancımızı tazeler. Hepimizin ortak değeri olan Kemal Sunal’ı, kişisel bir görüşü AK Parti’ye mal ederek, ideolojik hesaplaşmaların aracı haline getirmek yanlıştır” diye belirtti. Daha sonra Ali Sunal’a cevap vererek kendini savunan yazar, “Babanıza dil uzatılmadı. Şu yaptığınız duygusallık makul ama gerçek değil. Filmleri eleştiriliyor, şahsı değil” yazdı.

ÜNLÜLERİN TEPKİLERİ

Haberin Devamı

Ahmet Mümtaz Taylan: Kemal Sunal, sinematografisi üstünden kaldırım sosyolojisi paralamak, eskimiş ve kabul görmemiş çaba...

Cem Davran: Ah canım Kemal abi, umarım görmüyor, duymuyorsundur saçmalıkları, bu derin kötülük yumağını. Nur içinde yat.

Bülent Şakrak: Kemal Sunal Türkiye’nin ta kendisidir.

Murat Şeker: Kemal Sunal’a laf söyleyeni Türk halkı çarpar.

‘Halk, Kemal Sunal’ına laf ettirmez’