Cadde HANGi KADEH KiMiN ŞEREFiNE ?

HANGi KADEH KiMiN ŞEREFiNE ?

02.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Günay Restaurant’ın tuttuğu ‘hangi şarkıcıyı dinlerken, ne içiliyor’ istatistiği, sanatçıların hayran kitlesi ve ‘light’laşan gazino kültürüyle ilgili fikir veriyor. Şarabı rakıya tercih edenlerin sayısının arttığı gözlemlenirken, kızartmaların yerini sağlıklı yemekler alıyor

HANGi KADEH KiMiN ŞEREFiNE

- SAHNEDE rakısı eksik olmayan Bülent Ersoy’un hayranları da ona kadeh kaldırıyor. Ersoy’u dinlemeye gelenlerin yüzde 60’ının tercihi rakı. Diva’nın dinleyicilerinin sadece yüzde beşi bira ya da alkolsüz içecek tercih ederken, ‘rakıcıları’ yüzde 20’yle ‘şarapçılar’ takip ediyor.
- RAKI yerine şarabı tercih eden müşterilerin çoğunluğunu yüzde 45’le Ferhat Göçer ve Zerrin Özer hayranları oluşturuyor. Yüzde 40’ı şarap içen Candan Erçetin izleyicisi rakıya mesafeli duruyor (yüzde 20).
- MEYVE suyu, kola ya da birayı en çok sipariş edenler Kayahan dinleyicileri (yüzde 20).
- SİBEL Can ve Candan Erçetin viski/votka siparişlerinde en yüksek orana sahip. Müşterileri, yüzde 35 oranında sert içkileri tercih ediyor.
- GAZİNO müşterileri artık yağda kızartılmış yemeklerden kaçınıyor. Ana yemeklerde ızgara ve fırında pişirilenler isteniyor. Misafirlerin yüzde 55’i ızgarada veya fırında pişmiş et, yüzde 45’i ise balık istiyor. Karides, kalamar eski popülaritesinden uzak.


ALİ EYÜBOĞLU'NUN YAZISINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ