Cadde Harvey Weinstein'e bir ceza daha! Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak

Harvey Weinstein'e bir ceza daha! Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak

25.02.2023 - 10:47 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın, taciz ettiği kadınların konuşması ile yıllarca süren skandal ortaya çıkmış ve #MeToo akımı başlamıştı. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 80'den fazla kadın, Weinstein'ın kendilerine yaşattıklarını anlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda çıktığı mahkemede kendisine yöneltilen 7 suçlamanın 3'ünden suçlu bulunan Weinstein'in, son aldığı ceza ile hayatının sonuna kadar hapishanede kalacağı kesinleşmiş oldu.

Harvey Weinsteine bir ceza daha Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak

Aralarında Ashley Judd gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 80'den fazla kadın, ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın tecavüzüne ya da tacizine maruz kaldığını söylemişti. Özellikle 1990 ve 2000'li yıllarda yapımcılığını üstlendiği filmlerin başarısıyla 'Hollywood'un en etkili isimlerinden birisi' olarak anılan Weinstein hakkında ortaya çıkanlar, önce ABD'de, ardından da dünya genelinde #MeToo (Ben de) hareketinin yayılmasına yol açmış; çok sayıda kadın başlarına gelen cinsel saldırı olaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Haberin Devamı

70 yaşındaki Harvey Weinstein, geçtiğimiz Aralık ayında kendisine karşı dava açan; 'Jane Doe' 1 olarak anılan Rusya doğumlu, İtalya'da yaşayan ve kimliği belirlenemeyen bir modelin cinsel saldırı ve cinsel taciz iddialarından suçlu bulunmuştu.

Harvey Weinsteine bir ceza daha Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak

'DELİL YETERSİZLİĞİ' DENİLDİ

Mahkeme, California Valisi Gavin Newsom'un eşi Jennifer Siebel ile 'Jane Doe 2' ismiyle anılan başka bir kadının iddiaları hakkında delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı vermişti.

7 SUÇLAMANIN 3'ÜNDE SUÇLU BULUNDU

Gözden düşmüş patron, kendisini 2010 yılında bir otelde kendisini tedavi eden ve masaj terapisti olan, 'Jane Doe 3' olarak bilinen başka bir kadın tarafından yapılan cinsel darp iddiasından ise beraat etmişti. Böylece Weinstein, kendisine yöneltilen 7 suçlamanın 3'ünde suçlu bulunmuş olmuştu.

Haberin Devamı

Harvey Weinsteine bir ceza daha Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak

16 YIL DAHA CEZA ALDI

Page Six'te yer alan habere göre; Mart 2020'de mahkum edildiği 23 yıllık hapis cezasını çekmekte olan Harvey Weinstein, bu cinsel suçlardan 16 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayla birlikte ünlü yapımcının hayatının sonuna dek hapiste kalacağı kesinleşmiş oldu.

"BEN MASUMUM"

Weinstein, kararın ardından Page Six'e konuşarak şu ifadeleri kullandı:

Orada bile bulunmadığım bir suçtan hüküm giymem inanılmaz. Ben masumum. Hiç kimseye tecavüz etmedim ya da saldırmadım. Beni suçlayan kişi en az üç kez yalancı şahitlik yaptı ve ardından kürsüde 'amacım bu değil' demesine rağmen sırf para için dava açtı. Onunla hiç birlikte olmadım. Tüm iddia ettiği şey para koparmak için bir tuzaktı.

Harvey Weinsteine bir ceza daha Hayatının sonuna kadar hapiste kalacak