Cadde Hayat Kılavuzu

Hayat Kılavuzu

14.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Options Dergisi Ocak sayısında günümüz modern kadınını ilgilendirecek bir çok ilgi çekici konunun yanısıra genç kadınların kendi hayatlarını tartmalarına olanak verecek rehber niteliğinde "35 yaşınıza kadar yapmanız gereken 10 şey". başlıklı bir yazıya yer vermiş. Konu hazırlanırken 10 genç ve başarılı kadının kendi ağızlarından deneyimleri anlatılmış. Siz de bu rehbere göre hayatınızdaki eksik ve gedikleri tespit edip telafi edin.

Hayat Kılavuzu

1 Sık Sık Seyahat Edin: Milliyet Gazetesi Dış Haberler muhabiri Banu Güven "Yalnız başına yeni bir yerde, yeni sokaklar ve yeni yüzlerle tanışmak. İlk kez ayak bastığınız bir kentin yaşamına o size izin verdiği ölçüde girmek, benim için tek başına seyehatı anlamlı kılan şeyler." diyor O işi gereği seyahat edenlerden. Siz de iş ve aile sorumluluklarınız olsa da çeşitli tatil fırsatlarını yeni yerler tanımak için değerlendirebilirsiniz.

2 Sevgilinizle ilişkinizi canlı tutun:
İlişkileri eskiten ve bitiren nedenlerin başında beraberliğin bir alışkanlık haline gelmesidir. 38 yaşındaki Pazarlama satış Yönetim müdürü Deniz Asman "Seven ve sevilen bir kadının yaratabileceği sonsuz fantaziler olduğuna inanıyorum" diyor.

3 Hoşlandığınız erkeği baştan çıkartın
30 yaşındaki tekstilci Sezgin İsmail, bir arkadaş toplantısında hoşlanıp tavladığı kişiyle ilişkisinin dördüncü lyılına girmiş. "Bir erkeğin bir kadınla tanışmak istemesi ne kadar doğalsa bir kadının bir erkekle tanışmak istemesi de o kadar doğal" diyor.

4 Paranızı kontrol altına alın
26 yaşındaki Ata Menkul Değerler Fon Yönetim Müdürü Dilek Gülensoy dövize yatırım yapmaktansa riskin sıfır olduğu sabit gelirli menkul kıymetlere yatırım yapmayı öneriyor.

5 Kararlı Olun
38 yaşındaki Zihni Gemi İşletmeciliği'nde Genel Müdür Yardımcısı İlki Bayam "En kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğu düşüncesiyle geriye dönüp hiçbir sorgulama yapmadım "diyor. Kendisi sadece erkeklerin çalıştğı gemi işletmelerinde en iyi mevkiye kadar yükselmiş

6 Sabahları şikayet etmeden gidebileceğiniz bir işiniz olsun

33 yaşındaki Çocuk Gelişimi ve Eğitimi uzmanı Semra Yirmidokuz işine zevkle hatta koşarak gittiğini söylüyor. İş seçerken başkalarının sizden beklediği değil severek yapacağınıza inandığınız bir iş seçmenin önemini vurguluyor.

7 İyilik Yapın
26 yaşındaki Acil İhtiyaç Projesi vakfı kurucusu ve başkanı Ebru Nurluoğlu "onların yerinde biz de olabilirdik" felsefesiyle yola çıkıp muhtaç olanlara "destek vermeyi" hedeflemiş.

8 Ailenizle barışık olun
35 yaşındaki bale öğretmeni Neslihan Sonat Özbay "oğlum doğmadan kendi kendme söz vermiştim. kendi hayatımı yaşayacaktım. Oğlumunkini değil. Böylece ilerde ikimizde mutsuz olmayacaktık. Bu yüzden cumartesi yemeklerimiz yurtdışı seyahatlerimiz devam etti." diyor

9 Giyim stilinizi bulun
34 yaşındaki Ra Tekstil'in Halkla İlişkiler müdürü Sandra Finanser "bence bir kadının stilini bulması kişiliğinin oturduğunun bir göstergesidir" diyor. İnsanların sizin hakkınızdaki ilk izlenimlerini büyük ölçüde giyim tarzınız biçimlendirdiğinden size yakışanı gymenisz son derece önemli.

10 İdealiniz olan bir şey uğruna mücadele edin

34 yaşındaki Greenpeace Mediterranean Ofisi Enerji Kampanyası sorumlusu Melda Keskin "doğanın ve onun parçası olan insanın sömürülüp yok edilmediği bir dünya" idealini gerçekleştirmek için mücadele veriyor.