Cadde 'HAYATIN TADINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM'

'HAYATIN TADINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM'

24.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fanta Gençlik Festivali bu akşam Kuruçeşme Arena’da sona eriyor. Konserlerin Antalya ayağında konuştuğumuz Şebnem Ferah, “Şarkılarımı dinleyicilerle birlikte söylemek, cennette yaşamak gibi bir şey” diyor

HAYATIN TADINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM

Konserler nasıl geçiyor?
Harika geçiyor. Ekip olarak hepimiz turnede olma halini çok seviyoruz ve tüm konsantrasyonumuzu vererek performans göstermeye devam ediyoruz. Uzun süredir gidemediğimiz şehirlere gitme imkanı bulmak ve heyecanlı dinleyici arkadaşlarımızla buluşabilmek gerçekten çok güzel.

TNK ve Ceza’yla aynı sahneyi paylaşıyorsunuz...
TNK’yi de, Ceza’yı da zaten çok beğenirdim. Şimdi sevgim de, saygım da iki kat arttı. Onların performansları sırasında ben kuliste hazırlanıyor oluyorum bu yüzden önden izleyemesem de arkadan dinliyor oluyorum. Her ikisi de harika performans gösteriyor. Ayrıca Ozan Ünlü’yü de çok beğeniyorum.

Çok geniş bir hayran kitleniz var. Her konsere bu kadar yoğun ilgi oluyor mu?
Bu konu benim de heyecanla ve takdir ederek izlediğim, doğru algılamaya çalıştığım bir konu. Genel olarak konserlerimiz hep böyle geçiyor. Yıllar içinde oluşan, tamamen şarkılar üzerine, müzik üzerine kurulu bir ilişki olduğunu düşündüğüm bir durum. Ve en önemlisi; sadece ‘nicelik’ olarak değil ‘nitelik’ olarak da beni çok mutlu eden konserler tecrübe ediyoruz. Çünkü tüm parçaları dinleyicilerle birlikte söylemek bir müzisyen için cennette yaşamak gibi bir şey ve her anının tadını çıkarmaya çalışıyorum.

Sahnedeki bateri şovunuz dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Sizce rock müzikte sahne şovları ne kadar önemli?
Bu bölüm davulcumuz Aykan İlkan ve Buket Doran’la oluşturduğumuz ve çok zevk aldığımız bir bölüm. Konser süresine göre oranlandığında kısacık bir süresi var ancak bir konser sırasında arada sırada ‘müziğe yaslanan’ farklılıklar yaratmaya çalışmak benim her zaman üzerinde durduğum bir konu. Bu sadece ‘şov’ açısından değil, sahne üzerindeki müzisyenler yani bizler açısından da önemli ve sahne üzerindekiler ne kadar mutluysa dinleyici de o kadar mutlu olabileceğine inanıyorum. Yani bizleri de heyecanlandıran şeyler yapmamız genel sahne performansımızı olumlu etkiliyor.

Yıllardır aynı ekiple çalışıyorsunuz. Avantajlı bir durum herhalde?
Elbette çünkü, tüm tecrübelerimizi senkronize bir şekilde değerlendirebiliyoruz. Hiçbir ‘an’ boşa gitmiyor. En ufak bir mimikle birbirimize çok şey anlatabiliyoruz. Ayrıca beraber kaydedilmiş bir parçanın sahne üstünde daha da yoğun duygularla ve yine beraber çalınması gerçekten anlatması zor bir zevk. Bu yüzden de beraberliğimizi büyük bir özenle korumaya gayret ediyoruz. Sadece sahne üzerindeki ekibimiz değil sahne arkasındaki ekibimiz de oldukça eski, uzun yıllardır beraberiz ve tüm bunlar birleştiğinde gerçekten büyük bir avantaj oluyor.

Rock müzik deyince akla ilk gelen isimlerdensiniz. Yeni çıkan gruplarla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Bir sürü yeni grubun müzik yapması ve albüm yapabilmesi gerçekten çok güzel. Ben gençlik yıllarında bu konuları hayal bile edemeyen bir jenerasyona aidim. Şimdi genç arkadaşlarımızın bu zorlukları yaşamak yerine kendilerini çok daha kolayca ifade edebilmeleri her şeyden önce müzik dünyasında bazı dengelerin eşitlenmeye başladığı anlamına geliyor. Ve bu yüzden çok mutluyum oluyorum. Zaman içinde çok çok değerli şarkılarla karşılaşacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

“Duman’dan Aylin Aslım’a kadar pek çok arkadaşımın varlığını tüm kalbimle destekliyorum”
Desteklediğiniz isimler var mı?
Çok beğendiğim isimler var. Örneğin TNK’nin ilk parçasını duyduğumda uzun zamandır böyle yetenekli bir grup dinlemediğimi düşünmüştüm. Duman’dan Aylin Aslım’a kadar pek çok arkadaşımın varlığını tüm kalbimle destekliyorum. Beraber bir şeyler kaydetmek söz konusu olduğunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

‘Benim Adım Orman’ 4.5 yıl aradan sonra çıktı. Uzun bir ara değil mi?
Yurt dışında iki albüm arasının çok daha uzun sürdüğü örnekler de vardır. Bence güzel şarkılar oluştukça albüm haline gelmeli. Böyle düşündüğüm için de hiçbir zaman ‘iki yıl içinde albüm çıkarmalıyım’ gibi bir yaklaşımım olmadı. Hazır hissettiğimde stüdyoya girmeyi tercih ediyorum.

Sözlerinizde ‘aşkta kaybeden kadın’ var. Aşkı nasıl yaşıyorsunuz?
Bunlar konuşmakta becerikli olduğum konular değil. Sadece aşkta değil her konuda, anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

‘Repertuarımı dinleyenler belirliyor’
Şarkı listesi yapmak hem zor hem zevkli bir konu çünkü artık çok şarkı var ve aralarından seçim yapmak gerçekten kolay olmuyor. Solo konserlerde sahnede neredeyse 2,5-3 saat kalıyorum ve bu sebeple şarkı seçmek daha kolay oluyor. Ve tüm albümlerden dengeli bir seçim yapabiliyoruz. Ancak şimdi içinde olduğumuz gibi bir turnede belirli bir sahne süremiz var ve bu süreye dinleyicileri en mutlu edecek, tansiyonu hep yüksek tutacak bir seçim yapmak durumunda kalıyorum.

Yazarlar