Cadde 'Hedefim gönüllere girmek'

'Hedefim gönüllere girmek'

10.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Karma’ isimli single’ıyla adından söz ettiren Aylin Yeşilova, “Emek verdiğim işte hayal kırıklığına uğramak istemem. En büyük hedefim, gönüllere girebilmek” dedi.

Hedefim gönüllere girmek

Aylin Yeşilova, ‘Karma’ isimli şarkısıyla müzik dünyasına adım attı. Şu sıralar ikinci single’ı için hazırlıklara başlayan şarkıcı, “Sürpriz olsun, çok ters köşe bir şey gelebilir” dedi. Yeşiloava’yla sektöre nasıl adım attığını, kızlarına olan düşkünlüğünü ve hedeflerini konuştuk.

Müziğe nasıl adım attınız?
Ufak yaşlardan beri tutkunu olduğum bir hobi. Konservatuvar mezunu değilim ama hep içimde vardı. Her tür müziği dinlemekten ve söylemekten büyük keyif alıyorum. Kendimi en iyi bu şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum.
Bugüne kadar neler yaptınız? Biraz hikayenizden bahseder misiniz?
‘Karma’, ilk teklim. Normalde ticaretle uğraşıyordum. Belli bir yaşa gelince mutsuz olduğumu, kendimi müzikle daha rahat ifade edebileceğimi ve olmam gereken yerin burası olduğunu anladım. Yaş aldıkça insan kendini dinler ya, öyle gerçekten.
Sektöre geç adım attığınızı düşünüyor musunuz?
Düşünüyorum ama bunda da bir hayır vardır. İki kızım var, hayatımın gerçeği... Asla saklamıyorum. Büyük kızım 17, ufak 10 yaşında.
Kaç yaşında anne oldunuz?
22... Ufak yaşta anne oldum ama kızlarım şükür sebebim. Onlardan sonra yaptığım işe çok değer veriyorum. Şu an hayattan ne istediğimi bildiğim bir dönemdeyim.
‘Karma’ şarkısını nasıl seçtiniz?
Suat Ateşdağlı ve Yalçın Aşan’la yollarımız kesişti, onların desteğiyle ilerledim. ‘Karma’yı dinlettiler, “Tamam bu” dedim. Sözleri çok anlamlı, ilahi adalet... Hem hareketli hem de giderli bir parça. DMC’den çıktı. Alişan Günay Yıldırım klibini çekti. Sözleri Sezgi Erciyas Keskin’e, müziği Tarık İster’a ait. Klibi de aslında temmuzda çektik, biraz beklettik ve kasımda çıktı. Şimdi en keyifli dönemindeyiz.
Şarkıdaki gibi karmaya inanır mısınız?
Kesinlikle... Her zaman tek şaşmayan, ilahi adalettir.
Müzik yolculuğunuza ‘giderli’ şarkılarla mı devam edeceksiniz?
Dinleyici olarak, her çeşit müzik dinliyorum. Çıkış şarkım pop fantezi... Okumaktan keyif aldığım çok güzel arabesk-fantezi şarkılar da var. Yıldız Tilbe, Ebru Gündeş, Sıla ve Gülşen’den. İkinci çalışmam sürpriz olsun, çok ters köşe bir şey de gelebilir. Parçanın içime sinmesi önemli, tarzı değil.
Hedefiniz ne?
Emek verdiğim işte hayal kırıklığına uğramak istemem. İyi işlere imza atmak ve doğru insanlarla çalışmak isterim. Hedef, şarkının çok bilinmesi ve çalınması... En büyük hedefimse, gönüllere girebilmek.

Hedefim gönüllere girmek

İzmir-İstanbul arasında gidip gelmek zor olmuyor mu?
Bir süre sonra taşınacağım gibi görünüyor. İşin merkezi burası sonuçta. Çok keyifli ve renkli bir sektör. Ben de sıfırdan başladım, kolay değil. Umutlu ve mutluyum. Şarkımı bir yerde duyduğumda, “Bundan büyük mutluluk yok” diyorum.
Tepkiler ne hissettiriyor?
Psikolojik anlamda düştüğüm, zorluklar yaşadığım bir dönemden sonra müziğe yöneldim. Bazı şeyleri, kendini sorguluyorsun, istediğinin bu olduğunu düşünüyorsun... Bir taraftan kaygılar, korkular oluyor. İlk tepkiler gelmeye başladığında antidepresanı bıraktım. Etrafta o sevgiyi gördükçe, “Doğru yoldasın, iyi ki bunu yaptın” dedim. Öz güvenim daha yüksek şimdi.
Yeniden evliliğe sıcak bakar mısınız?
Düşünmü-yorum. Büyük de konuşmak istemiyorum ama gelecek planlarım arasında yok.

'Ara vermek istemem’
Yeni single ne zaman?

Şubat-mart gibi düşünüyoruz. Ara vermeden devam edelim istiyorum. En büyük hayalim, albümümün olması.