Cadde 'Hedefimiz 100 milyon seyirci'

'Hedefimiz 100 milyon seyirci'

05.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’ filmini izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Hedefimiz, çıkardığımız yasayla, yerli film izleme oranını, 100 milyona yükseltmek” dedi.

Hedefimiz 100 milyon seyirci

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki akşam Zorlu Center’da, yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’ filmini izledi. Eşi Pervin ve oğlu Mehmet Reşat’ın eşlik ettiği Bakan Ersoy, yürürlüğe giren sinema yasasıyla ilgili, “Türkiye’de yerli film izleme oranı çok yüksek. Rakamlar yüzde 63 gibi... Dünya standartlarının açık ara üzerindeyiz. 2002’de 2 milyon olan seyirci sayısı, 2018’de 44 milyona çıktı. Bu yasayla hedefimiz, 100 milyona ulaşmak” dedi.

Türk sinemasını, hem ülkemizde hem de dünyada geliştirmenin önemini anlatan Ersoy, “Cumhurbaşkanımız son bir talimat verdi ve bize ‘Sinema olmayan bölge kalmasın’ dedi. Bu aslında destekleme yasası. Bazı yönetmelikleri hızlı bir çalışma ve değişiklikle düzeltmemiz gerekiyor. Böylece tam anlamıyla hayata geçmiş olacak” şeklinde konuştu. Yılmaz Erdoğan ise, “Yasanın uygulamaya girdiğini bilmeyen salonlar var. Bizler bunları tespit edip, yetkililere bildiriyoruz” açıklamasını yaptı.

TELİF YASASASI GELİYOR
Bakan Ersoy, “Telif Hakkı yasasını gündemimize alacağız. O daha kapsamlı ve çok geniş kitleleri içeriyor. Bu duruma da aynı çabayı gösterip, hızlı bir şekilde halledeceğiz” yanıtını verdi. Film sonunda Bakan Ersoy, “Beklediğimiz gibi, gayet iyi bir film olmuş. Emeği geçenleri tebrik ederim” dedi. Ersoy’un iltifatı karşısında Yılmaz Erdoğan ise, “Sizin burada filmimizi izlemeniz bizim için büyük bir zevkti” karşılığını verdi. EMRAH AKÇAAY

Hedefimiz 100 milyon seyirci

Haberin Devamı