Cadde Her yemeği tattım...

Her yemeği tattım...

12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Lezzetin Haritası’ programıyla Star TV’ye transfer olan Ezgi Sertel, “Türkiye’deki her yemeği tattım. Bu konuda kendimi çok yeterli hisse-diyorum” dedi.

Her yemeği tattım...

Star TV’ye transfer olan Ezgi Sertel, ‘Lezzetin Haritası’yla Türk televizyon tarihinin en iyi yemek programını yapmayı hedeflediklerini söyledi

Neden kanal değişikliğine gittiğinizi anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Show TV’yle gönül bağımız oldu. İlk onlarla ciddi bir yolculuğa başladık. Her şey çok güzel ve incelikliydi. Ama gel gelelim Star TV gibi görkemli bir kanalda çalışmak her sunucunun hayalidir. Star TV’nin teklifi ve ardından profesyonelliği beni ilk cezbeden şey oldu. ‘Lezzetin Haritası’na inançları çok etkiledi. Birbirimize o kadar çok inandık ki; birlikte çalışmaktan aynı derecede inanç ve keyif duyarken, başka bir yerde olmam gereksiz ve manasızdı. n Program kaçıncı sezonunda?


‘Lezzetin Haritası’ üçüncü sezonunda, tam gaz devam. Kültürlerimizi, geleneklerimizi, illerimizin doğal güzelliklerini, âdetlerini, halk oyunlarını ve eşsiz lezzetlerini ekrana taşımaya devam ediyoruz.


Üç sezonluk bu tecrübe size neler kattı?

Haberin Devamı

Türkiye’nin her yerini gezdim ve ülkemizde yapılan her yemeği tattım. Bu konuda kendimi çok yeterli ve donanımlı hissediyorum.


Şehir şehir gezmek yorucu olmuyor mu?

İnsan işini severek yapınca ve bütün yüreğini koyunca yorucu gelmiyor.


En çok hangi yörenin mutfağını beğendiniz?

Her yörenin kendine has lezzetleri var ve hepsi ayrı ayrı mükemmel. Eti çok seviyorum. Eğer et güzelse ve hakkıyla yapıldıysa en güzel yemek oluyor. Ama Ege ve Akdeniz mutfağı da kişisel tercihlerimde ön sırada. Çünkü zeytinyağlıları ve yeşilliği çok seviyorum.


En iddialı olduğunuz yemek hangisi?

Güveç, karnıyarık ve pilav.


Oyunculuktan sunuculuğa geçişinizin hikayesi nedir?

Her şey çok doğal gelişti. Zaten sunucu olmayı ve yemek programı yapmayı çok istiyordum. Yemek programına başlamadan önce bir yemek kitabı yazdım, ‘Ezgi Sertel’den ‘Lezzetli Yemek Yapmanın Püf Noktaları’ adında. Bu da yapımcıların ve kanalların dikkatini çekti. Enerjimi çok sevdiler. Aslına bakarsanız bu dönemde sunucular oyuncu olmak istiyor. Ben ters köşe yapmak istedim. Çünkü dünyada da bu böyledir. En iyi sunucular oyunculardan çıkar.

‘Rol yapan biri olsaydım Oscar alırdım’

İnternetteki sözlüklerde sizin için ‘Yapmacık’ yorumu yapılmış. Ne diyeceksiniz?
Kişiyi tanımadan ‘Yapmacık’ ya da ‘Doğal’ demek bana çok doğru gelmiyor. Eğer bir gün görürler ya da tanırlarsa ekrandaki gibi bir insan olduğumu anlarlar. Bu kadar iyi oynayan biri olsaydım kesin Oscar alırdım.

Hakkınızda yazılanları takip ediyor musunuz?
Evet, takip ederim ve dikkate alırım. Çünkü benim için söylenen her söz çok önemli. Yeter ki iyi niyet olsun.

Geleceğe dair planlarınız, hayalleriniz neler?
Aileye çok önem veriyorum. Yuva kurmak ve çocuklarımla birlikte huzurlu bir hayat yaşamak istiyorum. Ama her şeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum. Şu anda konsantre olduğum şey işim ve onu en iyi şekilde yapmak için tüm mesaimi harcıyorum.