Cadde Hücreden gelen gençlik

Hücreden gelen gençlik

16.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cildinde kırışıklık, gevşeme, sarkma, leke ve iz bulunan herkese uygulanabilecek kök hücre işlemi, yüz güldürücü sonuçlar veriyor.

Hücreden gelen gençlik

Lale Danışman - Ciltte yıllar için azalan fibroblast hücrelerini Sağlık Bakanlığı onaylı özel kök hücre laboratuvarlarında tekrar üreterek cilde geri vermek, dolayısı ile gençliği geri kazanmak ve sürekli kılmak mümkün. Uzman hekim tarafından kulak arkasından, estetiği bozmayacak şekilde küçük bir biyopsi parçasının (4-6 mm) alınıp, laboratuvara gönderilmesiyle çoğaltılan fibroblast hücreler, kültür sonucunda enjeksiyon yöntemiyle naklediliyor. 30-45 gün aralıklarla toplamda üç ya da dört kez tekrarlanan işlemin faydalarından bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Kırışıklık ve çizgileri, ciltteki gevşemeleri giderir.

Lekelerde açılma sağlar.

Zaman içinde cilt altı dokusunda azalma ve deride gevşeme ile bunun sonucunda beliren damarlı görüntüyü giderir.

Yaş sınırlamasının olmadığı tedavinin herhangi bir yan etkisi de bulunmuyor. Kişi, uygulama sonrası günlük yaşantısına hemen dönebilir.

Kakül bakımı

Kadınların çoğu, hayatında en az bir kez kahkül kestirmiş ya da en azından kakül kestirmeyi düşünmüştür. Eğer siz de hayatınızın bu dönemindeyseniz, kakül bakımı hakkındaki tüyolardan yararlanabilirsiniz:

Öncelikle nemlendirme özelliği yüksek olan şampuanları kullanmayın. Bu durum saçta ağırlık oluşturarak kakülün hacmini kaybetmesine neden olur. Bunun yerine hacim verecek şampuanlar kullanın. Duştan sonra fön makinası ve fırça yardımıyla kaküllerinizi kökten uca tarayarak ısı verin. Böylece daha düzgün bir şekil elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ellerinize pamuksu dokunuş

Mutfağınızda bulunan malzemelerle ve basit bir uygulamayla sizin de elleriniz gün boyu pamuksu bir yüzeye sahip olabilir. İşte tarif:

İki yemek kaşığı şeker ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın. Karışımı elinizde ovuşturarak, tüm elinize masaj yaparak uygulayın.Uygulama sonrası durulayın. Elinizdeki ölü deri kısa sürede gidecek, eliniz yumuşacık olacak ve gün boyu eliniz nemli kalacak.

Şiş gözlere süt dopingi

Sabahları şiş gözlerle uyandığınız taktirde imdadınıza süt uygulaması yetişiyor. Bir parça pamuğa birkaç damla süt damlatın. Göz çevrenizi hassas şekilde silin. Bu basit ve doğal uygulama ile gözlerinizin çevresindeki şişlikler gidecek ve kırışıklıkları azaltacaksınız. Alerjik bünyeye sahipseniz, doktorunuza danışmanızda fayda var.

Ağaçtan gelen şifa

Avustralya’ya özgü bir ağaçtan elde edilen antiseptik ve mantar önleyici özellikler taşıyan çay ağacı yağı, geleneksel tedavilere alternatif sunuyor. Çay ağacı yağı, cildi, tırnakları ve saçı etkileyen durum ve semptomları tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca deodorant, böcek kovucu veya gargara olarak da yararlanabilirsiniz. Topikal olarak kullanıldığında ise cildinizin genel görünümünü iyileştiriyor.

Haberin Devamı

Antioksidan iksiri

Uzmanlar, Koenzim Q10 ile Omega 3’ün bir araya geldiğinde vücudu doğal bir şekilde koruduğunu ve yaşlanma etkilerini en aza indirdiğini belirtti. Koenzim Q10’un, kardiyovasküler hastalıklara karşı vücudu koruduğunu söyleyen hekimlerin, balık (uskumru ve sardalye), kalp, karaciğer, böbrek, sığır eti, kümes hayvanları ve soya yağı, yer fıstığı, susam tohumu, yağlı tohumlar, mantar, ıspanak, brokoli, karnabahar gibi besinlerde bulunduğunu söyleyerek önerdi.