Cadde İdrar kaçırma ve vajinal gevşeklik sizi eve hapsetmesin

İdrar kaçırma ve vajinal gevşeklik sizi eve hapsetmesin

19.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yıllar, yapılan doğumlar, kronik enfeksiyonlar, travmalar, azalan hormonlar genital sistemin elastikiyetini, salgılarını, kas dokusunun direncini azaltır.

İdrar kaçırma ve vajinal gevşeklik sizi eve hapsetmesin

Bu da kadının hem sosyal hayatını hem de eşi ile ilişkilerini etkileyen sorunlar ortaya çıkartır. “Ne gibi?” derseniz...

Haberin Devamı

En başta idrar kaçırma diyebiliriz. Mesane ve idrar yollarını destekleyen dokular zayıfladığında gülünce, hapşırınca ya da sokakta fazla kalınca kadın idrarını tutmakta zorlanmaya başlar. Bazen zamansız kaçırıp, idrar kokusunun çevreden duyulması endişesini yaşar. Bunlar da yavaş yavaş kadını eve hapsetmeye başlar. Fiziksel olarak başlayan olayın artık psikolojik olarak da kadını kuşatmaya başladığını görürüz.

Başka bir sorunumuz vajinal gevşeklik sendromu da denilen; vajende gevşeme, orgazm olamama, ilişkide vajinal tepedeki ampulleşme dolayısıyla ses gelmesi gibi şikayetler içeren tatsız durumlardır.

Bazen de vajinal kuruluk yukarıdaki bulgulara eşlik eder ya da kendi başına bulunabilir. Bu durumlar kadının eşiyle ilişkilerini baltalar ve özgüvenini yaralar.

Haberin Devamı

DOĞAL YAPIYI BOZMADAN!

İdrar kaçırma ve vajinal gevşeklik sizi eve hapsetmesin

Şimdi idrar kaçırmayı engelleme, vajenin kavrayıcılığını artırma ve kuruluğu giderme için çalışmaya başlayalım. Bunun için öncelikle bioeşdeğer hormon desteklerini krem ya da ovul formlarıyla kullanıp dokuları besliyoruz. Sonra lazer ya da radyofrekans yöntemleriyle vajinal dokuları toparlayıp vajinal gevşeklik, kuruluk ve idrar kaçırma sorunlarını çözebiliyoruz. Eğer genişlik çok ileri boyutlardaysa cerrahi ile de çözüm mümkün ve başarılı. Ama ben en çok dokuların doğal yapısını bozmadan elastin, kolajen oranlarını artıran; dokuların kas dokusunu toparlayan, bölgeye kan akımını artırarak gerekli besinlerin ulaşmasını sağlayan radyofrekans yöntemini tercih ediyorum. Bu yöntemle vajen elastikiyetinin gittikçe arttığını, kuruluğun geçtiğini, pelvik bölge ağrılarının bonus olarak kaybolduğunu görüyorum.

Vajen içi sorunlar demişken, çok merak edilen ‘Kronik enfeksiyonları ya da tedaviye dirençli mantarları doğal yollarla nasıl çözebiliriz’ konusunu da ilerleyen dönemde paylaşacağım. Sevgi, sağlık ve huzurla kalın. Yılların yüklerini üzerinizden atın.

KİLO VE EGZERSİZİN ÖNEMİ

İdrar kaçırma ve vajinal gevşeklik sizi eve hapsetmesin

Her ne kadar bu sorunlar yıllar ilerledikçe olur desek de, 20’li yaşlarda vajinal elastikiyeti bozulmuş, vajinal kuruluğu olan kadınlarımız da çokça var.

Haberin Devamı

Canınızı sıkmayınız. Bunlar çözülebilir durumlar. Kademeli olarak bütünsel sağlığımızı ele alarak gidelim. Önce karın içi basıncını artıran faktörlerden kurtulup, mesane ve vajen kasları üzerindeki basıncı azaltacağız. Nasıl mı? Önce metabolik dengemizi sağlayarak kilo vereceğiz. Bağırsaklarımızı iyileştirip kabızlıktan kurtulacağız. Kilo ve kabızlık karın içi basıncını artırıp, vajen ve mesane dokusuna baskı yapan iki önemli faktör. Boşuna bütün iyileşmeler, bağırsaktan başlar demiyoruz.

Sonra Kegel egzersizleri dediğimiz tüm pelvik taban kaslarını güçlendiren çalışmaları yapacağız. Nasıl mı? Çişinizi ve kakanızı aynı anda tutmayı sağlayacak kaslarınızı kasın, evet bu egzersiz. Bundan günde aklınıza geldikçe 20’li-30’lu setler halinde yapın. Kasları kuvvetlendirin. Ne kadar çok, o kadar iyi! Böylelikle karın içi basıncı azalttık, kasları destekledik.