Cadde İlker Aksum: 'Çarli' bitti, kimse aramadı!

İlker Aksum: 'Çarli' bitti, kimse aramadı!

18.07.2021 - 09:19 | Son Güncellenme:

Son olarak 'Ramo' dizisinde rol alan İlker Aksum, TRT 2 ekranlarında Hülya Koçyiğit'in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu. 1998 yılında yayınlanan ilk işi 'Çarli' hakkında çarpıcı bir açıklamada bulunan başarılı oyuncu, yeni projeleriyle ilgili de konuştu.

İlker Aksum: Çarli bitti, kimse aramadı

'Ramo' dizisindeki herkesin aileden biri gibi olduğunu söyleyen İlker Aksum, oyuncu arkadaşları için, "Esra (Bilgiç) ayrı, Murat (Yıldırım) ayrı çok yetenekli. Tüm oyuncu arkadaşlarım müthişti. Son yıllarda böyle bir ekiple karşılaşmadım, çalışmadım" dedi.

Haberin Devamı

İlk işi 'Çarli' ile tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelen oyuncu, "Çocuklara yönelik bir projeydi. Bütün nesiller bilir. 'Fenomen oldu' diyebilirim. 'Çarli' bitti, kimse aramadı. 'Ne oluyor?' dedim. Hani ben bir fenomenim ya. Hani Afakan’dım ne oluyor? Kimse aramıyor. Sonrasında Yağmur-Durul Taylan Kardeşler'den 'Yabancı Damat' teklifi geldi. Çocuklara yönelik bir işte oynamış bir çocuğa Afakan’a, kim bir projede kötü adam rolü verir? Hem de başrol. Verdiler. Allah onlardan razı olsun, onlar benim için çok çok değerli yönetmenlerdir. Bana en çok güvenen insanlar oldular" açıklamasını yaptı.

İlker Aksum: Çarli bitti, kimse aramadı

"KÖTÜ ADAM GELİYOR"
Yeni projelerinden bahseden Aksum, "Kötü adam geliyor. Şimdilik bu kadar söyleyeyim. Bir de araya sinema koyacağım. Ata Demirer’le bir tane tatlı komedi koyacağım" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"OYUNCU OLARAK İDDİALIYIM"
Oyuncu olarak iddialı olduğunu söyleyen Aksum, "İddialıyım biraz. Bunda ne var? Bu iddiada namussuzluk yapmıyorum, ukalalık yapmıyorum, kimsenin hakkını yemiyorum, yüz kızartıcı hiçbir iş yapmıyorum. Ben diyorum ki bir işin içindeysem halkım, seyircim desin ki İlker varsa bir bakalım. Ama 10 projemin 7’si böyle olabilir ama üç olamaz. Bu dünyanın bütün oyuncuları için geçerli" dedi.

DUSTIN HOFFMAN'I KENDİSİNE YAKIN BULUYOR
Dustin Hoffman’ı kendisine çok yakın bulduğunu ifade eden oyuncu, "Biraz geriye düşmüş durumda, kendisi de bundan çok mutsuz. Çünkü çok takip ediyorum. Ben de kısayım ya onu kendime çok yakın buluyorum" ifadelerini kullandı.

MAHSUN KIRMIZIGÜL'E ÖVGÜ
'Çarşı Pazar' filminde Mahsun Kırmızıgül ile çalışan İlker Aksum, sanatçıya övgüler yağdırdı: Biz Mahsun’u nasıl bilirdik?" şarkıcı, türkücü olarak. Bu kadar ince, bu kadar disiplinli, bu kadar çalışan, bu kadar okuyan birine helal olsun. Çok mu iyi yönetmen tartışırız. Ama başardı.

"JODIE FOSTER ORTAOKUL MEZUNU"
Aksum, "Oyunculuk için eğitim şart değil, ama olsa ne güzel olur" sözlerinin hatırlatılması üzerine konuya açıklık getirdi: Bu sözleri bir röportajda söyledim. 'Bari sen yapma' dediler. Oyunculuk için eğitim şart değil ama olsa ne güzel olur. Fakat yönetmenlik ve senaristlik için şart. Çünkü bir entelektüellik istiyor, edebi bir şey istiyor ve teknik bir bilgi istiyor. Jodie Foster ortaokul mezunu. Şener Abi, konservatuar mezunu değil. Gelmiş geçmiş en iyi aktörlerimizden birisidir. Ama Şener abi değildir doğru mu söylüyorum? Ama şu anda gelmiş geçmiş en iyi oyuncularımızdan birisi. Aras Bulut İynemli son yıllarda seyrettiğim en müthiş aktör.