Cadde İlyas Salman: 3,5 yaşında devrimci oldum

İlyas Salman: 3,5 yaşında devrimci oldum

17.09.2016 - 14:03 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının usta oyuncularından İlyas Salman, "Bostancı Camii'nden çağırıp 'Vaaz verir misin?' deseler gidip Komünist Manifesto'yu Arapça okurum" dedi.

İlyas Salman: 3,5 yaşında devrimci oldum

Geçtiğimiz günlerde hakkında çıkan 'FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı' şeklindeki haberlerle gündeme gelen İlsyan Salman, Posta gazetesine verdiği röportajda güneme dair değerlendirmelerde bulundu.

Nasıl biridir İlyas Salman?
Kars’ta bir kedi ölse İstanbul’da yas tutulması gerektiğine inananlardanım. Derim ki; aşk’ı, şiiri ve kavgayı bilmeyenden hayır gelmez. Çünkü dünyada aşık olacak, uğruna şiir yazılacak çok güzellik ve kavga edecek çok onursuz var. Kavga derken, silahlı kavga anlaşılmasın. Ben 3,5 yaşında devrimci oldum, bu yaşa geldim, cebimde tırnak çakısı bile yoktur. Sivrisinek eve girince onu gazeteyle kovarız. İlyas Salman’ı ‘AŞK, ŞİİR ve KAVGA’ sözcükleriyle özetleyebiliriz.

FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan Türk Solu Gazetesi’nde yazmaya devam ediyor musunuz?
Hayır. Fetullahçı bir yayın olduğunu tabii ki bilmiyordum, yazılarım Mustafa Kemal yanlısı bağımsız yazılardı. Yeni Şafak da “Bizde yazar mısın?” diye çağırsa yazarım. Ya da Bostancı Camii’nden çağırıp “Vaaz verir misin?” deseler gidip Komünist Manifesto’yu Arapça okurum.