Cadde İMAJ HER ŞEYDİR

İMAJ HER ŞEYDİR

09.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Zevkli kıyafetler insanların dikkatini çeker. İzleyicilerin ilk yedi saniyede sizi hafızalarına yerleştirdikleri düşünülürse; her ne sunum olursa olsun en iyi şekilde görülmelisiniz

İMAJ HER ŞEYDİR

Lider olmak için sadece etkili konuşmalar yapmak yetmiyor, etkili görünüme sahip olmak da gerekiyor. Pegasus Yayıncılık’tan çıkan “Dünyanın En Büyük CEO ve Liderlerinin 10 Basit Sırrı” isimli kitabında imaj yönetimini anlatan İletişim Gurusu Carmino Gallo, bu konuda aydınlatıcı bir kaynak sunuyor. Bu kitaptan yola çıkarak hazırladığımız “Liderlerin 10 Sırrı” isimli yazı dizimizin bu bölümünde, iyi giyinmenin önemine yer veriyoruz.

Haberin Devamı

Çekici insanlar daha şanslı
ABC muhabiri John Stossel, 20/20 adlı haber magazin programında imaj konuları hakkında bir araştırma yaptı. Bu araştırmada, çekici insanların daha az çekici insanlarla mukayese edildiğinde daha şanslı olduklarını ortaya koydu. Birçok sürücü, arabasıyla ilgili sorun yaşayan çekici bayanlara yönelirken az çekici olanları tercih etmiyor. Birçok öğrenci, çocuk olmalarına rağmen daha iyi giyimli ve çekici öğretmenleri az çekici olanlara göre daha çok beğeniyor. Araştırmadaki bir bölümde ise birçok özellikleri olan ama daha az yakışıklı bir adam yerine daha yakışıklı bir kişi bir pazarlama işine alınıyor. Ve daha az yakışıklı adama ona uygun bir pozisyon olmadığı söyleniyor. İmaj her şey değildir ama farkı kabul etmeliyiz.
Belki Hollywood yıldızları gibi görünemeyiz ama zevkli kıyafetlerle insanların dikkatini çekebiliriz. İzleyicilerin sizi hafızalarına yerleştirmeleri için sadece yedi saniyeye ihtiyacınız olduğu düşünülürse; her ne sunum olursa olsun en iyi şekilde görünmelisiniz. Donald Tump, ‘Nasıl Zengin Olunur?’ adlı kitabında “Giyimimiz, biz daha bir kelime etmeden bizim hakkımızda birçok şey ifade eder” diye yazıyor.
1993’de Somali, Mogadişu sokaklarındaki korkunç savaşta liderlik eden Matt Eversmann da bu konuda benzer bir yaklaşım taşıyor. Lider olarak başarısının arkasındaki sırrı “Bu üniformanızı nasıl giyindiğinizle başlar” sözleriyle özetliyor. Askeri giyim standartları oldukça yüksektir. Bir askerin her zaman iyi görünmesi istenir. Mesela Eversmann, müfreze çavuşuyken botlarının astlarından daha parlak olması gerektiği konusunda emir verdiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Şık olmak güven verir
Ama unutmamak gerekir ki liderler, astlarından her zaman daha iyi görünmelidir. Ve tabii dünyanın büyük iletişimcileri de öyle olmalıdır. Her zaman liderlik vasıflarına uygun olarak damat gibi tertemiz olmak gerekir. Profesyonel iş adamlarının iyi ürünlerle giyinmelerinin; onlara kalite katacağını, iyi hissedeceklerini, yüksek güven vereceğini, kendilerini huzurlu hissedeceklerini ve sunumları rahat yapmalarını sağlayacağını unutmayın.

Haberin Devamı

YARIN: KENDİNİ DİZGİNLE