Cadde İnönü’yü yıktılar!

İnönü’yü yıktılar!

27.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnönü Stadı’ndaki son konseri Iron Maiden verdi. Heavy metal severler ve stada hoşçakal demek isteyenler dün akşam bir aradaydı. Iron Maiden konser boyunca üzerine düşeni yaptı ve başlıktaki klişenin hakkını verdi

İnönü’yü yıktılar

Konser öncesinde mutat saha araştırmamı yaptım. Grubun maskotu Eddie’nin elinde Türk bayrağı tuttuğu “özel üretim” tisörtlerin fiyatı 15 TL’ydi. Bayılıyorum Türk insanının girişimci ruhuna. İçeride “official” tisörtler ise 70 TL’den gitti. Kapının önündeki klasik muhabbet şöyleydi: “Tanıştırayım yazlıktan arkadaşım bana İron Maiden’ı ilk o dinletmişti.” Anlaşılan o ki yllardır görüşmeyenler bu konserde bir araya geldi. Ve su da bir gerçek her mahallede, yazlıkta, sitede İron Maiden ögreten bir “abi” var. Partiler böyle örgutlü değil valla.

‘Biz onlardan değiliz’
Konser beş dakika gecikmeyle başladı. İron Maiden dakik bir grup. Sahne düzenleri ve sarkıları çaldıkları sıra hiç değişmiyor. Zaman içinde Maiden England turnesi bir tür Cirque Du Soleil’e dönüşmüş durumda. Her şey aynı ama gidip görmek hiç sıkıcı değil. Bruce Dickinson Moskova’da yaptığımız röportajda eskisine göre daha iyi çalıyoruz demişti. Buna inandık stat olarak. 80’lerdeki şarkılarını aynı enerjiyle çalabilen ve böyle sahne şovu yapan kaç grup kaldı ki...

Haberin Devamı


İnönü’yü yıktılar


Genci yaşlısı konserdeydi
Bruce Dickinson bir ara “Duydum ki bazı pop grupları falan konserlerini iptal edip Türkiye’ye gelmek istememiş. Biz onlardan değiliz” dedi. Karşılığı” Her yer Taksim her yer direniş” sloganıyla geldi.
Metal sevgisi nedir bir kere daha görmüş olduk. Genci yaşlısı gelmişti konsere. Sokaklar İron Maiden tişörtlü insan doluydu. Beşiktaş formalılar da çoktu. Statlarına vedaya gelmişlerdi.
Konserde Nicko McBrain’in davulunun üzerinde duran eskimo bebeğin ne olduğunu bilen varsa bana mesaj atsın.
Fear of the Dark’ta (karanlık korkusu) konser tam maç gibiydi. Bütün stat şarkının başındaki melodiyi hep bir ağızdan söyledi. Dickinson belki “Fear of the Park” (Park korkusu) der Gezi’ye selam çakar diye bekleyenler yanıldı ama stattakilerin bir kısmı bu şarkıyı “Fear of the Park” diye değiştirdi içilerinden.
Grup biste üç şarkı çaldı. Aces High, The Evil That Men Do ve Running Free’yle bitirdiler.
İnönü’ye veda edildi ama İron Maiden daha çok gelir Türkiye’ye...