Cadde iNTERNETTEKi ŞEHR-i iSTANBUL

iNTERNETTEKi ŞEHR-i iSTANBUL

12.08.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaşamı kolaylaştırmayı hedefleyen şehir rehberi sitelerinin sayısı hızla artıyor. İşte İstanbul’a dair haberleri konu alan ve eğlence hayatının yanı sıra trafik yoğunluğundan bunalanlara zengin içerik sunan İNTERNET siteleri

iNTERNETTEKi ŞEHR-i iSTANBUL

‘İSTANBUL’ UZANTILI
E-POSTA ADRESİ VERİYOR

iSTANBUL.COM

www.istanbul.com/haber
Yaşadığımız kente dair en kapsamlı haberlerin bulunabileceği bu sitede ‘Şehir Rehberi’ sayfası zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Sayfada restoran ve eğlence mekanları, oteller, alışveriş merkezleri ve kültür sanat haberleri yer alıyor. ‘Gezi ve Tatil’ meraklıları için araç kiralama hizmetleri, kamplar, plajlar ve seyahat acentelerine dair bilgileri de aynı ikonun altında bulmak mümkün. Ulaşım sayfasındaysa tarifeler, metro hatları ve otobüs saatlerine erişilebiliyor. İstanbul aşıkları için en güzel sürprizse bu siteden ücretsiz olarak ‘isminiz@istanbul.com’ uzantılı adres alma imkanı.


ARŞİVİYLE FARK YARATIYOR
iSTANBUL GÜNLÜĞÜ

www.istanbulgunlugu.com
Şehir haberleriyle öne çıkan bir diğer İstanbul sitesiyse istanbulgunlugu.com. ‘İstanbul’un Kültür Sanat Nabzı burada atıyor’ sloganıyla yola çıkan site kentteki kültürel etkinliklere dair haberlere yer veriyor. Yeme-içme ve etkinlik ajandasıyla şehir rehberi oluşturan siteye, psikolog DJ-Cenk Erdem, mekan editörü Samet Canbaz ve iletişim uzmanı Ümit Altın köşe yazılarıyla güç katıyor. Ekim 2010’da yayına başlayan site ayrıca geçmişe dönük araştırma yapmak isteyenler için güçlü arşiviyle dikkat çekiyor. Resmi kurumlar, bakanlıklar, üniversiteler ve telefon operatörlerine kolay erişim imkanı sunuyor.


SORUMLULUK SAHİBİ
KENT HABER

www.kenthaber.com/marmara/istanbul
Tarihe ve kültüre dair haberleriyle dikkat çeken Kent Haber, ‘Türkiye’nin Buluşma Noktası’ sloganıyla yola çıkıyor ve 81 ili kapsıyor. 39 ilçesiyle en büyük kentlerden biri olan İstanbul’uysa bir gezgin gözüyle ele alıyor. Günlük haberlerin yanı sıra her ilçedeki tarihi eserler ve müzeleri tanıtan internet sitesinde 4 bin 482 eczanenin ulaşım bilgisi bulunuyor. Kent Haber’in bir diğer özelliğiyse ‘İstanbul İli Sivil Toplum Ku-ruluşları’ (STK) listesinin yer alması. 899 STK’nın internet sitesine ulaşma imkanı sunan kenthaber.com, hayırse-verlerin kente hizmet olarak dönen bağışlarını da haber olarak işliyor.



GÜNDEMİ İZLİYOR
HABER 34

www.haber34.com
Anadolu Ajansı’ndan aldığı güncel, spor, kültür sanat, yaşam ve teknoloji haber-leriyle gündemi takip eden internet site-si İstanbul’un 39 ilçesinden haberlere yer veriyor. Etkinlik ve mekan haberle-riyle İstanbul eğlence hayatını mercek altına alan site, zengin yazar kadrosuyla dikkat çekiyor. Haber 34’te; Başar Hatır-naz, Gökhan Yivciğer, Tansel Akdan, Tayfun Kahraman, Dilara Alemdar, Arzu Dedeoğlu, Hatice Yaşar, Beste Dirican ve Resul Başak gözlemlerini aktarıyor. Site ayrıca İstanbul haritası, nöbetçi eczaneler, namaz vakitleri, İstanbul Belediyesi’ne hızlı erişim imkanı sunuyor.


YOL PLANI iÇiN TEK ADRES
tkm.ibb.gov.tr/
Trafik yoğunluğundan bunalanlar için birebir olan bu sitede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hizmetlerini yakından takip etmek mümkün. 285’ten fazla noktada trafikteki yoğunluk haritası ve 411 noktadan trafiği canlı görüntüleyen kameralar yola çıkmadan önce güzergahı planlamak için fikir veriyor. 24 saat izlenebilen kameraların yanı sıra İBB’nin yol çalışmalarının da yer aldığı site, bilinçli sürücüler yaratma hedefini taşıyor. Çağrı merkezi sayfasındaysa dileyenlere 44 44 154 numaralı telefondan 7/24 anlık trafik durum bilgisi verildiği hatırlatılıyor.