Cadde iPE SAPA GELMEZ BiR KONU

iPE SAPA GELMEZ BiR KONU

23.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ödül avcılığı yapan eski bir polis, kefaletini ödemeyen eski karısının peşine düşer ve ortaya çok gereksiz bir film çıkar. Öyle ki aşağıdaki 12 soruyu yanıtlayarak, filmin konusunu seyretmeden anlayabilirsiniz

iPE SAPA GELMEZ BiR KONU

Ebert’in Küçük Film Sözlüğü’ne yeni bir madde eklemek üzereyim: ‘Vur Gitsin’ adlı filmden beri hiçbir film, içinde golf arabası geçen komik bir espri yapamadı. İşin kötü tarafı ‘Vur Gitsin’in içinde bile golf arabasıyla ilgili bir espri olduğundan emin değilim. Her halükarda bir filmin içinde golf arabası varsa, kısa zaman sonra suya düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bilmelisiniz. Fakat bence sinemacıların, “Ne de olsa seyirciler her seferinde bu espriye güler” diyerek bunca zahmete giriyor olmaları daha gülünç bir durum.
‘Ödül Peşinde’yi izlemeye, feri sönmüş gözlerle başladım. Karşımızda var olmasına bile gerek olmayan bir film var. Filmin günahlarından biri Jennifer Aniston’ı boşu boşuna yormuş olması. Sonuçta o çok komik olabilen ve zamanında bizi epeyi güldürmüş bir kadın oyuncu; ama böyle ipe sapa gelmez filmlerde değil. Film onu, karakterini geliştirmekten bile mahrum bırakıyor ve klişeleşmiş komik aksiyon sahnelerine boğuyor (bir de araba kapısı ve yatağa).
Onu her şeyden mahrum bırakan aslında eski kocası Milo (Gerard Butler). Kendisi eski bir polis, şimdilerde ise ödül avcılığı yapıyor ve görevlerinden biri de kefaletini ödemeyen eski karısının peşine düşmek. Ben mi yanılıyorum, yoksa ödül avcıları küçük çaplı bir araba kazasından sorumlu olan zanlıların da peşine düşüyorlar mı? Ne diyelim, sağlık olsun!
Haydi, şimdi biraz beyin jimnastiği yapalım. Filmin senaristi Sarah Thorp’un da bize katılmasında fayda var. Temel kural şu: Filmin klişelerine bakmamız gerek. Ben bu egzersizi film dersimde uyguladım. Öğrencilerime filmin türünü söyledim ve noktalı yerleri doldurmalarını istedim. Onlar da cevabı ilk bulan kişi olmak için bir birleriyle yarıştılar.

Haberin Devamı

BiR FiLM 12 SORU
1. Filmde boşanmış bir çift var. Adam bir ödül avcısı. Kadının peşine düşmesinin nedeni ise.......
2. Birbirlerinden nefret ediyorlar, ama filmin sonunda.......
3. Adam....... bir araba kullanıyor.
4. Çünkü........
5. Ve adamın çok sevdiği arabası.......
6. Adam kumar oynamayı seviyor. Bu yüzden arabayla....... gidiyorlar
7. Burada adam.......
8. Ve başı....... ile derde giriyor.
9. Film....... ile göz dolduruyor.
10. Bir golf arabasında ikisi.......
11. Film boyunca adam....... tekme yiyor.
12. Kadın öyle kıyafetler giyiyor ki, biz....... görebiliyoruz.
Ben size çoktan 10 puan verdim. Şimdi akıllı öğrencilerin verdiği cevaplara bakalım: 1- Onun hafif bir suç işlemiş olması, çünkü bu bir komedi filmi. 2- Yeniden birbirlerine aşık oluyorlar. 3- Eski model üstü açık. 4- Filmler bu arabaları sever, çünkü eski arabalar gerçek araba hissi yaratırlar, çünkü üstü açık bir arabayla hem karakterleri aydınlatabilir, hem de manzarayı gösterebilirsiniz. 5- Hasar görüyor. 6- Las Vegas dediyseniz sizi affediyorum, ama doğru cevap Atlantic City olacak. 7- Hem çok kazanıyor, hem de çok kaybediyor. 8- Gangsterlerle 9- Kovalamaca sekansları, bilgisayarda yaratılmış sahneler, imkansız denilecek kadar zor aksiyonlar ve kadının yüksek topuklu ayakkabılarla koşması. 10- Anlarsınız işte. 11- Kıçına. 12- Dekoltesini.

Haberin Devamı

Neticede...
Butler boylu poslu, yakışıklı bir adam. Aynı zamanda rol de yapabiliyor. Aniston ise yetenekli bir komedyen. Madem bu ikisinin ücretini ödeyecek kadar paranız vardı, neden onları daha iyi bir filmde oynatmadınız? Ayrıca filmin posterini gördüm ve içimden bir ses bütün filmin bu postere bakarak anlaşılabileceğini söylüyor.


ÖDÜL PEŞiNDE
ORJİNAL ADI: The Bounty Hunter
YÖNETMEN: Andy Tennat
OYUNCULAR: Jennifer Aniston, Gerard Butler,
KONUSU: Ödül avcısı Milo Boyd, bir cinayetin sanığı olarak aranmakta olan eski eşinin peşine düştüğünde, hayalindeki işi bulduğunu düşünmektedir. Eski eşini yakalayıp adalete teslim etmek istediğinde ise, bir cinayeti örtbas etme işine bulaştıklarını fark ederler. Zamanında, birlikte yaşamanın çok zor olduğunu düşünen ikili, hayatta kalmak için kaçmanın daha zor olduğunu fark edeceklerdir.