Cadde iSTANBUL SiNEMAYA DOYACAK

iSTANBUL SiNEMAYA DOYACAK

22.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen filmekimi, 8 - 14 Ekim tarihlerinde Atlas, Beyoğlu ve Cinebonus Maçka G-Mall sinemalarında gerçekleştiriliyor. filmekimi dokuzuncu yılında 31 filmi izleyiciyle buluşturuyor n KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

iSTANBUL SiNEMAYA DOYACAK

SOMEWHERE
Bu seneki filmekimi programında, geçtiğimiz Cannes ve Venedik Film Festivalleri’nde büyük ödüller alan filmler ön plana çıkıyor. Sofia Coppola’nın geçen günlerde Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan son filmi ‘Somewhere’, festivalin iddialı yapımlarından. Stephen Dorff’un canlandırdığı Hollywood yıldızı Johnnie Marco, 11 yaşındaki kızı Cleo’nun beklenmedik ziyaretiyle hayat tarzını değiştirmek zorunda kalıyor.


NEWYORK, I LOVE YOU
‘Paris, I Love You’ gibi çok yönetmenli bir proje olan ‘New York, I Love You’da, çeşitli yönetmenler New York’a sevgilerini sunuyor. Film, Fatih Akın, Yvan Attal, Mira Nair, Allen Hughes ve Natalie Portman’ın da yer aldığı 11 yönetmenin çektiği kısa filmlerden oluşuyor.


UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES
Etkinliğin diğer bir önemli filmi, bu yıl Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye kazanan ‘Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives’.
Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul imzasını taşıyan film, rüya ve gerçek arasında gidip gelen hikayesiyle dikkat çekiyor.

TURNE
‘Turne’, Mathieu Amalric’in yönetmenlik alanında rüştünü kanıtladığı bir çalışma... Cannes’da ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanan film, Colette’in hatıralarından yola çıkıyor.

ROUTE IRISH

İngiliz yönetmen Ken Loach, ‘Tehlikeli Yol / Route Irish’de Irak Savaşı’nı, iki özel güvenlik görevlisi üzerinden ele alıyor ve savaşla ilgili en politik ve eleştirel yapıtlardan birini vaat ediyor.

MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE?
Programın diğer bir ünlü ismi olan Werner Herzog, ‘My Son, My Son, What Have Ye Done?’da kan göstermeden içimize korku salma derdinde. Filmin yapımcısı ise içimize korku salan diğer bir yönetmen: David Lynch.

FILM SOCIALISME
Programda, birçok usta yönetmen de yeni filmleriyle izleyiciyle buluşacak. Jean Luc-Godard’ın merakla beklenen filmi ‘Sosyalizm / Film Socialisme’, Fransız Yeni Dalgası’nın ‘devrimci’ yönetmeninin yeni iddiası.

THE GIRL WHO PLAYED WITH FIRE
Geçtiğimiz cuma gösterime giren ‘Ejderha Dövmeli Kız / Girl With the Dragon Tattoo’nun devam filmi ‘Ateşle Oynayan Kız / The Girl who Played with Fire’ da filmekimi’nde gösterilecek. ‘Ateşle Oynayan Kız’, ilk filmde tanıştığımız Lisbeth Salander’ın geçmişini merak edenleri memnun edecek.


Certified Copy
Cannes Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden birine dönüşen ve başrolündeki Juliette Binoche’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran ‘Certified Copy’, İran Yeni Dalgası’nın önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami’nin yeni filmi. Kiarostami, filminde kendi deneyimlerinden yola çıkıyor ve çiftin öyküsünü anlatıyor.

filmekimi biletleri
2 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. Hafta içi gündüz seanslarındaki (11.00, 13.30, 16.00) indirimli fiyat uygulaması bu yıl da devam ediyor: filmekimi boyunca hafta içi gündüz seansları sadece 4 TL. Hafta içi 19.00 seansları ve hafta sonu tüm seanslar tam 12 TL, indirimli 8 TL olacak. 21.30 seanslarında yapılacak filmekimi galalarının bilet fiyatları ise geçen yıl olduğu gibi
15 TL.