Cadde “iSTANBUL’UN RiTMi BAŞKA”

“iSTANBUL’UN RiTMi BAŞKA”

05.12.2011 - 19:43 | Son Güncellenme:

Taksim Suriye Pasajı'ndayer alan gece kulübü LUX, ilk yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor

“iSTANBUL’UN RiTMi BAŞKA”

Gecede DJ U.F.U.K kabinde olacak. Dünyanın birçok şehrinde çaldığını söyleyen U.F.U.K, “Bizim şehrimizin ritmi
hepsinden başka” diyor

Haberin Devamı

* LUX, birinci yaşını kutlamaya hazırlıyor. Siz de bu kapsamda DJ kabininde olacak isimlerden birisiniz. Nasıl bir repertuar/set hazırladınız?
Geceye özel çoğunlukla Deep ve Tech-house ağırlıklı olan bir set çalacağım. Arada Funky ve Afro ritimler de mevcut. Gelen misafirlerin kesinlikle sıkılmadan eğlenebileceği bir müzik hazırladım.

* En çok hangi parçaları çalıyorsunuz?
LUX sadece İngilizce çalan bir mekan, bu nedenle benim de en sık çaldığım ve dinlediğim parçalar bu yönde oluyor. Bu dönemde çaldığım parçalar arasında; Osunlade-Envision, Azari&III-Manic, Tom Middleton-Cicadas var.

* Tarihi Suriye Pasajı içindeki bir mekanda çalmak size neler hissettiriyor?
Tarihi Suriye Pasajı’nı İstanbul’un ve özellikle Beyoğlu’nun tarihi dokusundan ayrı düşünmek imkansız. Ben zaten her gün dünyanın en güzel şehrinde uyandığım için kendimi çok şanslı sayanlardanım. Kariyerim gereği dünyanın birçok şehrinde çalma fırsatım oldu. Ama bizim şehrimizin ritmi hepsinden başka. Beyoğlu her zaman İstanbul gece hayatının merkezi olmuştur. Ben de bu akış içerisinde yerimi almış olmaktan ve bunun bir parçası olmaktan çok mutluyum.

* En başa dönersek... DJ’lik maceranız nasıl başladı?
Benim DJ olmamdaki en büyük etken babam ve dedemdir. Çünkü küçüklüğümden beri evimizde müzik ve plaklar hiç eksik olmadı. Ben güle oynaya, çok güzel plaklar dinleyerek büyüdüm. Daha sonrasında bir plak stüdyosunda çalışmaya başladım ve devamında kulüpler ve bugünkü ben olarak huzurlarınıza geldim.

* Türkiye’nin en eski DJ’lerinden biri olarak bu işi yapmaya gönüllü gençlere neler tavsiye edersiniz?
Günümüzde iyi bir DJ’den çok prodüktör olmak daha makbul. Eğer bu işe gerçekten gönül verip yapacaklarsa ve dünya starı olacaklarsa ilk önce parça yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

*DJ olabilmek için hangi özelliklere sahip olmak gerek? İyi bir DJ nasıl olunur?
Öncelikle yeteneğe, sonra temiz kalbe ve iyi niyete sahip olan herkes DJ olabilir bence. İyi bir DJ, iyi bir müzik adamıdır. Dünya üzerindeki üretilip, çıkmış olan parçalardan kendi ritmini bulup set hazırlayabilmek ve aynı zamanda sürekli parça takip etmek gerekiyor. Müzik listelerini de unutmayalım. Ayrıca sizin kişisel olarak sevmediğiniz veya beğenmediğiniz parçaları da dinlemeniz gerekiyor. Her şeyden az da olsa haberiniz olması gerekiyor ki, doğru bir iş sunabilesiniz.

Haberin Devamı

“iSTANBUL’UN RiTMi BAŞKA”

Haberin Devamı

Albümde popüler şarkılar var

* Yakın zamanda ‘GAZLA’ isimli bir albüm çıkardınız...
Yaklaşık dört ay önce Ateş Tezer’le ‘GAZLA’yı yaptık. Albümde, Sıla ‘Acısa da Öldürmez’, Soner Sarıkabadayı ‘Seveni Arıyorum’, Erkin Koray ‘Şaşkın’ (misafir sanatçı Adnan Karaduman), Emre Aydın ‘Alıştım Susmaya’ şarkılarının remixleri bulunuyor. Ve Ateş Tezer’in sözlerini yazıp, okuduğu iki parçamız var. Biri ‘Çıkalım mı?’ (misafir sanatçı Hüsnü Şenlendirici), diğeriyse ‘Beklentisi yok’. Kalan parçalar da İstanbul Sky ve Aytekin Kurt tarafından tekrar düzenlenen Sezen Aksu’nun ‘Aşktan Ne Haber’ gibi popüler şarkılarından oluşuyor. Bir sonraki albüm, GAZLA remix kıvamında ama daha değişik soundların toplandığı bir çalışma olacak.