Cadde İstanbul'da kültür - sanat maratonu başladı

İstanbul'da kültür - sanat maratonu başladı

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyadan ve Türkiye’den çağdaş sanatın en iyilerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary İstanbul, kapılarını açtı. Bunun yanı sıra farklı sergiler de meraklılarını bekliyor

İstanbulda kültür - sanat maratonu başladı

Arkeoloji müzesinde nostalji

Çiftçi ailesinin mensubu olmasının yanı sıra fotoğraf sanatının da önemli isimleri arasında yer alan Figen Çiftçi, önceki gün Selanik Arkeoloji Müzesi’nde son çalışmalarını sergiledi. Sanatçının ‘Once Upon A Time’ adını verdiği sergi, Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın katılımıyla gerçekleşti. Atıl Kutoğlu, Berran Kançal, Arzu Aslan ve Fatoş Saka’nın da yer aldığı açılışta, değişik tarz ve boyuttaki fotoğraflar beğeni topladı. Müzenin tarihi atmosferinde yapılan sergide, sanatçı konuklarıyla tek tek ilgilenerek misafirperverliğini gösterdi.

İstanbulda kültür - sanat maratonu başladı


Bronz heykeller göz kamaştırdı

Dünyaca ünlü heykeltıraş Nadia Arditti, yeni koleksiyonu ‘Tropisme’ ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Nişantaşı Art 212’deki sergide sanatçı, simge haline gelen doğa temasıyla konuklarını karşıladı. Arditti’nin Kasırga, Bakış, Yükseliş ve İyimserlik gibi isimler verdiği heykelleri, 18 Kasım’a kadar görülebilir.

İstanbulda kültür - sanat maratonu başladı

Haberin Devamı

CAĞDAŞ SANATIN 10’UNCU YILI

Contemporary İstanbul’un 10’uncu yılı onuruna Suada’da gala yemeği gerçekleşti. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Contemporary’nin başkanı Ali Güreli’nin ev sahipliğindeki gecede, dünyanın seçkin koleksiyonerleri, galeri temsilcileri, müze grupları, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. 2006’da 49 galeriyle yola çıkan etkinlik kapsamında, uluslararası sanat dünyasının önemli isimleri Boğaz’da sanat dolu bir akşam yaşadı.

İstanbulda kültür - sanat maratonu başladı

24 ülkeden 102 sanat galerisi ve 700 sanat eserine ev sahipliği yapan Contemporary İstanbul’un bu yılın katılımcı galerileri, CI Artistik Danışmanı Marc - Olivier Wahler, koleksiyoner Natalie Mamane Cohen, koleksiyoner ve küratör Freda Rozenbaum Uziyel ve The Empire Project kurucusu Kerimcan Güleryüz’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Haberin Devamı


İstanbulda kültür - sanat maratonu başladı


‘Karşılaşmalar’ sergisi
IMOGA Art Gallery, ‘Karşılaşmalar’ sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Kızıltoprak Rüştiye Sokak’ta açılan serginin davetinde Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın kızları Eda ve Elvan Tekcan ev sahipliği yaptı. Sergi kapsamında gösterilen Devrim Erbil, Zekai Ormancı, Meriç Hızal, Süleyman Saim Tekcan gibi önemli sanatçıların eserleri, davetlilerden ilgi gördü. Mine Küçük’ün küratörlüğündeki sergi, 15 Aralık’a kadar gezilebilir.