Cadde ‘Kadim Dostum’a Kobani darbesi!

‘Kadim Dostum’a Kobani darbesi!

11.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de çekilen ‘Kadim Dostum’ dizisinin yapımcısı Murat Tokat, Kobani gösterilerinin ‘ekibinin güvenliğini tehlikeye atması’ üzerine gece çekimlerinin iptal edildiğini söyledi

‘Kadim Dostum’a  Kobani darbesi

Senaryosu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı bir hikâyeden uyarlanan, yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül ve Murat Tokat’ın yaptığı ‘Kadim Dostum’ dizisinin Mardin’de gerçekleşen çekimleri Kobani gösterileri nedeniyle yapılamaz oldu. Başrollerinde Alp Erkin, Erol Aksoy, Tarık Papuçcuoğlu, İlker Aksum, Murat Eken, Bilal Yıldız, Nilgün Karababa, Damla Aslanalp, Dilek Çelebi ve Eren Hacısalihoğlu’nun yer aldığı dizinin gece çekimleri bölgede yaşanan olaylar sonucu oyuncuların ve çekim ekibinin güvenliği nedeniyle iptal edildi. Dış mekân olarak Mardin’in çeşit yerlerini kullanan çekim ekibi olaylar sakinleşene kadar sadece gündüz sahnelerini çekme kararı aldı.
‘Mahsur kalmadık’
Oyuncuların ve set ekibinin Mardin’de yapılan Kobani gösterileri nedeniyle bir haftadır otelde mahsur kaldığı haberleri dün bazı internet sitelerinde yer aldı. Haberi yalanlayan dizinin yapımcısı Murat Tokat, ekibin can güvenliği için şimdilik sadece gece çekimlerini iptal ettiklerini belirtti. Tokat, “Otel odalarında mahsur kalmadık. Sadece çekimlerde yaşanan zorluklardan ve riskten dolayı gece çekimlerini yapmama kararı aldık” dedi. Kanal ve yapım şirketi arasında konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiği ve olayların sürmesi halinde dizinin yayından kaldırılabileceği öğrenildi.