Cadde KADIN iSTEMEZSE

KADIN iSTEMEZSE

03.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Canınız sevişmek istemiyorsa, mutlaka doktora görünün. Ve sekse ilginizi geri kazanmak istiyorsanız, kadın afrodizyağı melekotunu deneyin. Göğüsleri büyüten çemenotu da işinize yarayacaktır

KADIN iSTEMEZSE

Kadın ya da erkek, herkes sekse karşı ilgisini yitirebilir. Bu durum kadınlarda soğukluk (frijidite) olarak adlandırılır. Cinsel terapistler, bu eleştirel terim yerine ‘libido kaybı’ veya ‘cinsel isteğin yitimi’ terimlerini kullanıyor. Hastalıklar, stres, alkol ve başta anti-depresanlar olmak üzere reçeteli ilaçlar gibi birçok unsur bu duruma neden olabilir.
Dr. James Duke, ‘Yeşil Eczane’ adlı kitabında, “Kendinizi aseksüel olarak sınıflamadan önce, reçeteli veya reçetesiz, tüm ilaçlarınızın listesini doktorunuza ya da eczacınıza gösterin. İçlerinde seks hayatınızı etkileyecek yan etkileri olan ilaçlar varsa, doktorunuza bunu yan etkisi daha az olan bir ilaçla değiştirip değiştiremeyeceğinizi danışın” diyor.


CİNSEL İSTEKSİZLİĞE KARŞI BİTKİLER

ÇİN MELEKOTU (Angelica sinensis): Çinliler, bu bitki için “Ginseng erkeklere ne etki yapıyorsa, melekotu da kadınlara aynı etkiyi yapar” der. Melekotu cinsel verimliliği ve üretkenliği artıran çok etkili bir bitkidir. Cinsel isteği artırmasıyla yaptığı ün nedeniyle, Çinli kadınların kullandığı ilaçlar içinde en yaygın olanıdır. Yarım litre suya 6 çay kaşığı dövülmüş melekotu kökü ile hazırlanan çayı, günde üç kez içerler. Hamileler bu bitkiyi kullanmamalı!

Haberin Devamı

KÜBRA AĞACI (Aspidosperma quebracho-blanco): Güney Amerika’daki en etkili afrodizyaklardan biridir. Cinsel terapist Dr. Roger Libby’ye göre, bu bitkinin biyokimyasal özellikleri, klitorisin kanla dolmasına ve bunu sonucunda cinsel isteğin artmasına neden oluyor ve bu isteğin uzun süre korunmasını sağlıyor. Eğer yüksek tansiyon şikayetiniz varsa bu bitkiyi kullanmayın ve baş dönmesi gibi bir yan etki görürseniz bırakın.

YOHİMBE (Pausinystalia yohimbe): Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yohimbe kökenli bitkisel ilaçların, erkeklerde ereksiyonu güçlendirme özellikleri olduğuna dair onay verdi. Eğer bu bitki penise kan dolmasını sağlıyorsa, neden klitoriste de aynı etkiyi yapmasın? Yüksek tansiyon gibi yan etkileri nedeniyle, yohimbe kullanım açısından sorunlu bir bitki. Bu nedenle bitkinin kendisini değil özütleri tavsiye ediyorum. Yohimbe için doktorunuzdan reçete isteyin.
GINSENG (Panax): Her ne kadar erkekler için bir afrodizyak olarak köklü bir üne sahipse de, ginseng kullanarak mükemmel sonuçlar alan kadınlara dair araştırma raporları da okudum. Bazı herbalistler, kadınlarda seksüel arzu kaybı için ginseng öneriyor. Fakat bu bitki çok pahalı olduğu için çok az kişi gereğince kullanabiliyor. Genellikle önerilen doz, bir bardak meyve suyuna yarım çay kaşığı toz ya da biraz daha fazla tentür şeklindedir.

Haberin Devamı

ANASON (Pimpinella anisum): Kadınlık hormonu östrojen etkisi gösteren anetol bakımından zengindir. Halk arasında süt salgısını artırması, adet dönemini rahatlatması, doğumu kolaylaştırması ve kadınlarda libidoyu artırmasıyla ün yapmıştır. Bazı bilim insanları, östrojenin seks hayatına bir katkısı olmadığını söylüyor, fakat ben bitkisel östrojenin (fito östrojen) yaşama arzusunu artırdığına inanıyorum.

ÇEMENOTU (Trigonella foenum-graceum): Bir zamanlar haremlerdeki kadınlara iri göğüslü, etli butlu olmaları için yedirilen çemen otu, göğüs ölçülerini büyütebilen ve emziren kadınlarda süt salgısını artıran östrojen benzeri bir etki gösterir. Östrojenin işlevlerinden biri de, vajinal kuruluğu gidermektir. Bu sayede cinsel birleşme çok daha doyurucu olur.

Haberin Devamı

MAYDANOZ (Petroselinum crispum): Çemen otu gibi maydanoz da östrojenik bir bitkidir ve halk arasında adet dönemlerini rahatlatıcı, süt salgısını artırıcı, doğumu kolaylaştırıcı ve kadınlarda libido artırıcı olarak uzun bir geçmişe sahiptir. -BİTTİ-