Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Bir rivayete göre, Robespierre yemeği adını, Maximilien de Robespierre’in idamından almış. Robespierre’in idamına tanık olan Antoine Alciatore, aşçılık dersi alırken hocasının bonfileyi dilimlemesi, etin yuvarlak ve kırmızı görüntüsü aklına Robespierre’ın idamını getirir.

Aradan yıllar geçer, Antoine kendi restoranını açar ve uykuluk parçalı dömiglas sosla servis ettiği dilimlenmiş bonfile tabağına ‘filet de boeuf Robespierre’ yani ‘Robespierre usulü sığır filetosu’ adını verir.

Bahçeşehir Akbatı AVM’deki ‘The Food Club’da yemek yediğim iki arkadaşıma, menüdeki dana robespierre’in hikayesini anlattığımda biraz iştahları kaçtı tabii...

Haberin Devamı

Mekanda Robespierre dışında, özel sosuyla sunulan pazı dolması, ahtapot carpaccio, ballı hardal soslu çıtır tavuk, soslu kaşarlı bonfile ve spesiyal balkabaklı profiterolün tadına baktım. Birbirinden başarılı tatlarıyla bu kadar iddialı bir menüyü, İstanbul’daki birçok restorandan daha uygun fiyatla misafirlerine sunan ‘The Food Club’ı kutluyorum...

‘TEKNİK’ RESTORAN

42 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen, beş bin metrekarelik bir restoran düşünün... Aynı komplekse dahil olan 5 bin 500 metrekarelik fitness ve SPA alanı... Restoranda çocuklarınızı emanet edebileceğiniz profesyonel insanlar, erkek ve kız çocuklar için ayrı ayrı oyunlar... 0 - 6 yaş grubu ve 6 yaşından büyükler için farklı oyun odaları, dilerseniz özel ebeveyn masaları ve masalarda çocuklarınızın oyun odalarında neler yaptıklarını izleyebildiğiniz ekranlar... Birbirinden leziz yemekler, kusursuz hizmet... Valeden aynı zamanda oto yıkama hizmeti alabileceğiniz detay dolu bir işletme...
Yazdıklarım iddialı mı geldi? Bence normal çünkü Kadıköy’de konumlanan bu restoran, 37 yıllık konut deneyimi ve kurumsallığıyla ‘İnşaatçı’ Teknik Yapı tarafından hizmete sunulan ‘Et-inn’...
Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım’ın davetlisi olarak mekandaydım. Hani derler ya anlatılmaz yaşanır diye... İşte burası da tam öyle bir işletme olmuş...
Bir saatlik ziyaretim sırasında en çok dikkatimi çekense restoranın müzikleri oldu. ‘Et-inn’in müzik direktörü, parmaklarından yetenek akan 20’li yaşlarda bir DJ olan Sezer Yavuz... Mutlaka uğrayın, hem yemeğinizi yiyin, hem müziğinizi dinleyin...

D’Lİ CÜMLELER

“Bazen bir müzik, bazen bir bakış, bazen bir gülümseyiş, bazen de bir cümle bile yeter sevinçle uçurmaya insanı. Kaptanınız konuşuyor. Kemerlerinizi takın, yüreğinizi açın, tam yol mutluluğa gidiyoruz...”
Böyle başlıyor ‘D’li Cümleler’ adlı kitap... Çünkü yıllar boyunca yaşamın çemberinden geçerken aklına gelen satırları bir kağıda yazıvermiş, internet gazetesi ve sosyal medya sitelerinde yaptığı paylaşımlarında, cümlelerin sonuna adının baş harfi olan D’yi ekleyerek paylaşımda bulunmuş Deray Yurdakul...
‘D’li Cümleler’;aforizmalar, cümleler, şiirler ve deneme yazılarından oluşurken kelimelerinin zıt anlamlarıyla farklı anlam yaratmaya çalışan, düşündüren, farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlayan yazı tarzıyla sizi büyülüyor... Hayata bir de ‘D’li’ bakın, okuyun, okutun...