Cadde Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiye'de sağlık sistemimiz çok iyi

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiye'de sağlık sistemimiz çok iyi

03.10.2023 - 07:10 | Son Güncellenme:

Pankreas kanseriyle mücadele eden dans sanatçısı Tanyeli, Yağmur Özer’in Milano defilesinden sonra Paris Fashion Week’teki defilesinde kanser farkındalığı için  podyuma çıktı. İyi olmaya çalıştığını söyleyen Tanyeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiyede sağlık sistemimiz çok iyi

Geçtiğimiz haziran ayında pankreas kanseri teşhisi konan ve tedavisi devam eden Tanyeli, abisinden gelen haberle sarsılmıştı. Ünlü ismin abisi, aylardır mücadele ettiği kansere yenik düşmüştü.

Haberin Devamı

"BİR MELEKTİ"

Asıl adı Öznur Kral olan Tanyeli, ölüm haberini Instagram hesabından paylaşıp, duygularını dile getirmişti:

 Kanser işte... Annemden sonra, 54 yaşında ağabeyimin de sebebi oldu. Aylardır mücadele eden ve her yerini saran kanser. Bugün ağabeyim de kansere yenik düştü, hakkın rahmetine kavuştu. Bir melekti, iyi bir insandı, bir başka hikâyeydi ağabeyim. Satırlara değil sayfalara sığmayan bir sürü acı deneyimle doluydu. Dünya günlüğü dersler sert, o ise çok naifti. Çocukluğumda dayaklar deryasında bize siper olan canım kahramanım kara yağız ağabeyim. Ruhun özgürleşti. Mekanın cennet bahçeleri olsun. Allah’ımdan niyaz ederim, dualarım duyulsun. Seni çok seviyorum, hoşçakal ağabeyim.

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiyede sağlık sistemimiz çok iyi

"ŞİFA BEKLEYEN HASTALARA MORAL İÇİN YÜRÜDÜM"

Pankreas kanseriyle mücadele eden dans sanatçısı Tanyeli, Yağmur Özer’in Milano defilesinden sonra Paris Fashion Week’teki defilesinde  kanser farkındalığı için podyuma çıktı.  Tanyeli; "Zor bir süreçten geçiyorum. Önce canım annemi ve sonrasında 54 yaşımdaki abimi kanserden  kaybettim. Tüm gücümü toplayarak canım annem, canım abim ve tüm kanser hastaları için podyuma çıktım. Paris’ten tüm dünyaya seslenmek istedim. Bu hastalıktan daha fazla insan ölmesin, benim gibi bu hastalıkla  savaşan tüm şifa bekleyen insanlara moral olması için  yürüdüm. Tüm çabam iyileşmek yaptıklarımla iyileştirmek çünkü moral en büyük tedavi diyebilirim. Tedavi sürecim tamamlandığında iyileştiğimde ilk işim kanser hastalarına yardım için bir dernek kuracağım" dedi.

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiyede sağlık sistemimiz çok iyi

Haberin Devamı

"İYİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Tanyeli, "İyi olmaya çalışıyorum. Hem abim için hem bütün kanserli kardeşlerim için. Gerek Paris medyası gerekse dünya medyasında dünyadaki kanser ilaçlarının trafiğinde daha adil olunmasını istiyorum. Bunun farkındalığını yaratmaya çalışıyorum. Sesimi çıkarabildiğim ve tüm kardeşlerimi temsil edebildiğim her yerdeyim. Allah nasip ettiği sağlığım el verdiği sürece" dedi.

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiyede sağlık sistemimiz çok iyi

"ALLAH RAZI OLSUN"

"Bizler çok şanslıyız Türkiye'de" diyen Tanyeli şöyle devam etti: "Biliyorsunuz yurt dışında yaşıyorum uzun yıllardır. Birçok ülkede yaşadım. Brezilya, Amerika gibi. Şimdi Avustralya'da yaşıyorum. Türkiye'de sağlık sistemimiz gerçekten çok iyi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere yüce devletimizden Allah razı olsun. Kanserle ilgili tedavi sürecinin çoğunu SSK karşılıyor biliyorsunuz. Bütün ailemi kanserden kaybettikten sonra herhalde misyonum diyorum öncü olmak. Bakalım. İnşallah misyonum tamamlayabilirim" dedi.

Kanserle mücadele eden Tanyeli: Türkiyede sağlık sistemimiz çok iyi

KONUŞMAKTA ZORLANDI

Ağlayan ve konuşmakta zorlanan Tanyeli, "Konuşmasam olmaz mı? Abimi daha 2 gün önce kaybettim çok zor bir durum. Podyuma çıkıyorum yüzümün dağılmaması lazım. Güçlü durmak zorundayım. Çok özür dilerim. Ne olursun" ricasıyla röportajı yarım bıraktı.

 

 

 

 

Yazarlar