Cadde Karahan Çantay kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Karahan Çantay hayatı ve biyografisi...

Karahan Çantay kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? Karahan Çantay hayatı ve biyografisi...

07.03.2022 - 00:26 | Son Güncellenme:

Karahan Çantay kimdir sorusu öne çıkıyor. 21 Aralık 1973 yılında Ankara'da dünyaya gelen Karahan Çantay, ODTÜ Matematik bölümünde okurken Mr. Turkey birincisi olmuştur. Birincilik tacı Sibel Can tarafından takılan Karahan Çantay, aynı yıl içerisinde Sibel Can'ın klibinde oynadıktan sonra aynı yıl içerisinde Harika Avcı ile bir dizide rol almıştır. Peki Karahan Çantay kimdir?

Karahan Çantay kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü Karahan Çantay hayatı ve biyografisi...

Karahan Çantay kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 6 Mart tarihinde Tayland'ın Bangkok şehrinde geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybetti. Mr Türkiye birincisi olduktan sonra dünya üçüncülüğü de elde eden Karahan Çantay, bir süre ABD'de yaşadıktan sonra son olarak Tayland'da hayatını sürdürme kararı almıştı. Peki Karahan Çantay kimdir, aslen nereliydi, neden öldü?

Haberin Devamı

 KARAHAN ÇANTAY KİMDİR?

Ailesi Balıkesir'in köklü ailelerinden biri idi. Karahan Çantay'ın dedesinin babası Hasan Basri Çantay, TBMM 1. Dönem Balıkesir Milletvekili, Öğretmen, Gazeteci, politikacı, fikir ve din adamı, Kur'an Müfessiri idi. Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında yazılarıyla milli mücadeleye destek Veren, İlk TBMM’de Karesi Milletvekili olarak yer alan Hasan Basri Bey, aynı zamanda İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy'un da yakın arkadaşı idi.

ODTÜ Matematik bölümünde okurken 1995 yılında Mr. Turkey birincisi olmuştur. Aynı gün tacı Sibel Can tarafından takılmıştır ve aynı yıl kendisinin "Dedikodu" adlı şarkısının klibinde oynamıştır. Yine aynı yıl Harika Avcı ile Gizli Aşk adlı dizide oynamıştır.1996 yılında ilk kez İstanbul'da düzenlenen Mr World erkek güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiş ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto'nun ardından üçüncü olmuştur.

Haberin Devamı

Yine 1996'da Cahide Sonku anısına yapılan tiyatro oyunu "Cahide"de Nurseli İdiz'le oynamıştır. Aynı yıl Show Tv'de Ece Uslu ile "Sabah Show"unu sunmuştur. Şubat 1997'de Demet Akalın'ın "Asla Affedilmez" adlı şarkısının klibinde oynamıştır. Mayıs 1997'de Zeki Müren anısına Bir Demet Yasemen adlı müzikalde oynadı. Mart 1998'de Sibel Can ile Sibel adlı dizide başrolü paylaştı. Yine 1998'de Aşk ve Barış adlı Tv filminde başrol oynadı. Büyük bir üne kavuştuktan, birçok klip, dizi ve tiyatro oyununda oynadıktan birkaç yıl sonra sektürde yaşadığı ve özel hayatında ki sıkıntılardan ötürü 2000 yılından sonra Türkiye'den ayrılarak yurt dışında yaşamaya başlamıştır. 2014 yılında Türkiye'ye dönerek ODTÜ'deki eğitimini tamamlamıştır. 2017'de Tayland'a yerleşerek burada matematik öğretmenliği yapmaya başlamıştır.

KARAHAN ÇANTAY NEDEN ÖLDÜ?

6 Mart 2021 akşamı Tayland'da motosiklet kazası geçirmiş ve 47 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yakın arkadaşı Tuğrul Odabaş arkadaşının yakın dönemde ülkeye geri dönmeyi planladığını iddia etmiştir. Karahan Çantay'ın cenazesi, 14 Mart 2021 tarihinde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.