Cadde Kardeş gibi olduk

Kardeş gibi olduk

13.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Star TV’de ekrana gelen ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ın oyuncuları Bensu Soral ve Dilan Çiçek Deniz, yeni dizilerini ve karakterlerini anlattı

Kardeş gibi olduk

Tatlı Küçük Yalancılar’ nasıl bir dizi?

Haberin Devamı

Bensu Soral: Heyecanlı ve gerilim dolu bir dizi. Set arkasında çok eğleniyoruz ama çekerken sürekli gerilim halindeyiz. Bugüne kadar izlediğimiz dizilere göre çok farklı bir konusu ve türü var. İlk defa böyle korku dolu sahneleri olan bir dizide oynuyorum. Bu yüzden çok heyecanlıyım.

Dilan Çiçek Deniz: İzleyenleri harika bir dizi bekliyor. Çekimlerimiz böyle bir tempoya alışık olmadığımız için biraz yorucu gidiyor ama bütün yorgunluğumuza değecek diye düşünüyorum.

İzleyenler diziyi sevecek mi?

B.S: Dizinin orijinal versiyonu tüm dünyada çok fazla izlendiği için Türkiye’den de izleyenler konuya hakim. Gördüğüm kadarıyla bu uyarlamayı merakla bekliyorlarmış.

Eleştiriler olacaktır ama beklenti ne kadar düşük oluyorsa işin sürprizi o kadar artacaktır. İzleyenler sever mi bilemem ama umarım beklentilerinin üzerinde güzel bir iş olur.

Haberin Devamı

Dizi için nasıl bir hazırlık aşamasından geçtiniz?

B.S: Orijinalini dayanamayıp hepimiz izledik. İzleyip, dizinin nasıl bir şey olacağını gördükten sonra heyecanım daha da arttı. Yapım şirketimizin ayarlamış olduğu oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu’yla sıkı bir şekilde çekimlere hazırlandık. Sete çıkana kadar derslerde bütün sahnelerin çekim provasını yaptık. Bizim için çok güzel oldu. Hiçbirimiz tecrübeli değiliz ama çekimlere hazırlıklı başladık.

D.D: Sıkı bir ‘Pretty Little Liars’ hayranıydım. Bu dizi teklifi gelince çok sevindim. Çünkü bu dizide oynamayı hep hayal etmiştim. Ön hazırlıkta ekip olarak aldığımız toplu dersler bizi çok rahatlattı.

‘Gerilim çekmek geriyor’

Oyuncu kadrosu olarak birbirinizle aranız nasıl?

B.S: Çekim öncesi derslerde birbirimize çok ısındık. Sette bizi görenler “Önceden tanışıyor muydunuz?” diye soruyor. Hepimiz kardeş gibiyiz. Birbirimizi çok sevdik. Umarım bu durum değişmez. Kızlar grubu olarak çok kıpır, kıpır bir haldeyiz. Ama gerilim dolu bir sahneye girmemiz gerektiğinde gerçekten geriliyoruz.

D.D: Herkesin bize bir daha böyle bir set ortamı bulamayacağımızı söylüyor. Sette inanılmaz bir samimiyet var. Çok çabuk birbirimize ısındık. Dizideki arkadaş grubunu gerçek hayata taşıdık. Herkesle kardeş gibiyiz.

Haberin Devamı

Gerilim türü bir dizi çekmek nasılmış?

B.S: Gerilim çekmek çok geriyor. Bazen tepkilerimizde çok zorlanabiliyoruz. Bu noktada da yönetmenimiz çok yardımcı oluyor. Dizi çektiğimizin farkındayız ama korku dolu sahneler bizi etkiliyor.

D.D: Sahneye kendimizi kaptırdığımız için gerçekten çekim bittiğinde bile üzerimizdeki gerginliği atmak zaman alıyor.

‘Aslı’ ve ‘Ebru’ nasıl biri?

B.S: ‘Aslı’ üniversite öğrencisi. Mantığıyla hareket eden, idealist, romantik bir kız. Mantığını kullanamadığı tek konu aşk. Çünkü çok aşık. Masallardaki aşkı yaşamak isteyen biri. Bu yönü çok hoşuma gidiyor. Benim normal hayatta yapamadığımı yapan biri. Ben aşk dahil her konuda hep mantığımla hareket ederim. Çok yerde bu durum işime gelse de bir yerden sonra rahatsızlık veriyor.

D.D: ‘Ebru’ muhafazakar, kapalı bir aileden gelen utangaç ve kırılgan biri. Diğer kızlara göre duygularını çok uçta yaşıyor. Korkak ve ağlak biri.

‘Açelya’nın kaybolmasından herkesten çok o etkileniyor. Çünkü onu ablası gibi görüyor. Ben de gerçekte çok utangaç biriyim. Küçüklüğümden beri bir çok şey yapmış olmama rağmen utangaçlığımı üzerimden atamadım.

Haberin Devamı

Bu dizi sizin için bir dönüm noktası olur mu?

B.S: Doğru bir projede yer aldığıma inanıyorum. Farklı bir işte farklı bir yönümü göstereceğim. Bu da insanlar için farklı bir bakış açısı oluşturacaktır.

D.D: Bugüne kadar hep küçük adımlar atarak bugünlere geldim. Bu dizi benim için çok büyük bir adım olacak. Bunu hissediyorum.

MODEL, OYUNCU VE ŞAİR
2014 Miss Turkey sonrası modellik yerine oyunculuğa yöneldiniz...
D.D: 7 yaşından beri oyunculuk, 13 yaşından beri modellik yapıyorum. 14 yaşında konservatuar sınavlarına girdim üç yıl boyunca tiyatro okudum. 17 yaşımda ilk kez ‘Ceketimi Nereye Assam’ oyununda başrol oynadım ve Antalya’da ilk oyunculuk ödülümü aldım. Bir de 17 yaşında ‘Balayı’ diye bir filmde ufak bir rolüm vardı. Oyunculuk hep içimde olan bir şeydi. Modelliği çok seviyorum ama oyunculuk benim için bir tutku. Bu arada bir de şiir kitabım var. 9 yaşımda başladım yazmaya, 15 yaşımda ilk şiir kitabımı çıkardım. Şimdi ikincisine hazırlanıyorum.
BENSU SORAL: BUGÜNLERİN MİMARI ABLAM
İşinizden ziyade Hande Soral’ın kardeşi olarak anılmak sizi rahatsız ediyor mu?
Sürekli bana dersler aldıran, insanlarla tanıştıran, destek olan tek kişi ablam. Bugünlere gelmemin tek mimarı ablamdır. Beni o yarattığı için üzerimdeki etkisi hiç bitmesin. Bugüne kadar her işimi ablama sorarak yaptım. Bundan sonra da her zaman ablamın söylediğine göre bir yol çizeceğim.