Cadde ‘Kendimi doğaya bırakıyorum’

‘Kendimi doğaya bırakıyorum’

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Kadın’ dizisinde Şirin karakterine hayat  veren Seray Kaya,  “Şirin’in negatif  enerjisini doğada atıyorum. Onun kalıntılarından, yoga ile kurtulmaya  çalışıyorum” dedi.

‘Kendimi doğaya bırakıyorum’

Seray Kaya, hayatının en güzel döneminde olduğunu söyledi. ‘Kadın’ dizisinde Şirin karakterini canlandıran oyuncu, projeye ilgiden de memnun. Kaya’yla oyunculuğa başlama hikayesini, dizisini ve özel hayatını konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Kadın’ dizisinde sizi çeken ne oldu?

Kendine özgü hikayesi ve Şirin karakteri var... Böyle bir rolü oynamak, uzun zamandır hayalimdi.

- Set süreleriniz nasıl, yoğun musunuz?

Genel set sürelerine göre normal çalışıyoruz.

- Şirin, ailesiyle problem yaşayan ve psikolojik sorunları olan saplantılı bir kız... Psikolojik olarak destek alıyor musunuz?

Almıyorum. Bazen nefes terapilerine gidiyorum. Onun kalıntılarını, meditasyon ve yogayla atmaya çalışıyorum. Kendimi doğaya bırakıyorum. Şirin’in negatif enerjisini doğada atıyorum.

‘Kendimi doğaya bırakıyorum’
- Şirin’in annesi ve ablasıyla arasındaki problem sizce neden kaynaklanıyor?

Şirin’in içinde barındırdığı boşluk, yerini zamanla kaygı ve öfkeye bırakınca, Bahar’a saplantılı hale geliyor ve annesinin onu terk edeceğini düşünüyor. Çünkü, ergenlik döneminde bir ablası olduğunu ve annesinin de ablasını terk ettiğini öğreniyor. ‘Beni de terk eder’ düşüncesi oluşuyor. Bu durum daha da farklı psikolojik etkilere
neden oluyor.

Haberin Devamı

- Şirin saplantılı bir aşık aynı zamanda...

Bu durum biraz da Bahar etkenli bir aşk meselesi... Şirin, Bahar’ın küçük dünyasında mutlu olmasını hazmedemiyor. Bu da kıskançlık boyutuna kadar götürüyor. Onun kocasına aşık olup, ölümüne sebep olacak kadar saplantılı bir
hal alıyor.

- Sosyal medyada ve sokakta nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz?

Sosyal medyada ağır yorumlar alıyorum. İnsanlar gerçekten Şirin diye biri var sanıyorlar. Elimden geleni yapmaya ve iyi iş çıkarmaya çalışıyorum. Seyircimiz bunu içselleştirebiliyor. Dışarıda ‘Seni dövmek istiyoruz’ gibi gülümseyen suratlar görüyorum, bu da beni sevindiriyor.

‘Kendimi doğaya bırakıyorum’

- Bennu Yıldırımlar’la çalışmanın avantajları neler?

Büyük avantaj. Usta bir oyuncuyla çalışıyorum. Benden çok fazla bilgi ve deneyime sahip. Öğretmeye ve bilgisini paylaşmaya açık. Beni yönlendiriyor. Bu durum çok hoşuma gidiyor. Ben hâlâ kendimi toy olarak görüyorum. Aynı zamanda Şerif Erol var. İkisiyle de oynamak büyük bir şans. Diğer oyuncu arkadaşlarım ve Özge de (Özpirinçci) keza öyle. Onu da çok başarılı buluyorum. Sette anlaşamadığımız kimse yok.

Haberin Devamı

- Reytingler nasıl gidiyor?

Güzel gidiyor. Bu reytingleri hak ettiğimizi düşünüyorum. İşe güveniyorum. Hak ettiği reyting bu. Çünkü hepimizin hayatına dokunan şeyleri izliyoruz.

‘En güzel dönemdeyim’

- Aileniz ilk başlarda oyuncu olmanıza tepki göstermiş...

O dönemlerde makyözlük yapıyordum. Hep istiyordum ama cesaret edemiyordum. Ailemin de o zamanlarda önyargıları vardı. Kaygılarından dolayı “Hayır” demişlerdi. İstediğinin peşinden giden bir karakter olduğum ve hayallerimi gerçekleştirmede kararlı olduğum için, onlara bir daha bu konuyu açmadım. Gizli gizli Sadri Alışık’ta eğitime başladım, ajansa yazıldım ve ‘Huzur Sokağı’na seçildim. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra aileme söyledim. Bu süreç, iki sene sürdü. Zorlandığım zamanlar oldu.

- Hedefleriniz nedir?

Hayatı programlayarak yaşamıyorum. Yarını düşünüyorum ama o kadar da geleceğe dönük değil.

- Birkan Batuk’la ilişkiniz nasıl gidiyor?

Her şey çok güzel...Mutluyum. Hem işim hem de özel hayatımda en güzel dönemdeyim.