Cadde Kerem Görsev: Caz dinleyerek hayal kuruyorum

Kerem Görsev: Caz dinleyerek hayal kuruyorum

29.04.2023 - 16:55 | Son Güncellenme:

Müzik eğitimine 1967 yılında başlayan, ilk albümünü 1994'te bitiren caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev, Hülya Koçyiğit'in sumuyla TRT 22de yayınlanan 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu.

Kerem Görsev: Caz dinleyerek hayal kuruyorum

Ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Kerem Görsev, programa Dünya Caz Günü’nü kutlayarak başladı. Ünlü sanatçı, "Ne hissediyorsam onu çalıyorum. Benim zaten hayat felsefem; caz, uzun yaşanmışlıkların hikayesidir. Caz bir hayal kurtarma mekanizmasıdır. Ben caz dinleyerek hayal kuruyorum. Özellikle yalnız dinleyerek hayatta yapmak istediğim şeylerin kararını da müzikler veriyor. Bir anahtar gibi. Hayal kurduruyor bana. Hücrelerime daha iyi nüfuz ederek yapmak istediğim şeyleri yaptırıyor. Bana daha çok tebessüm ettiriyor, daha mutlu ediyor. Ve piyanonun başına gelip oturduğum zaman dertlerim bitiyor. O sesler beni alıyor, motive ediyor" dedi.

Haberin Devamı

"SİPARİŞ BİR ŞEY VERİLİRSE BECEREMEM"

Caz dışında da müzikler dinlediğini belirten Görsev, "Sergey Rahmaninov fanatiğiyim" diyerek, film müzikleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu: Film müzikleri, hikayelerle birlikte birleşen bir şey. Filmlerde müzik çok önemli. Çünkü filmin anlamını da bize hissettiriyor. Ben film müziği yapmadım. Yazayım diye yapılacak bir şey değil. Bana biri sipariş bir şey verirse ben onu beceremem. Ben hissettiğim şeyleri yazmak zorundayım. Film müziklerin çok iyi yazanlar var. Fahir Atakoğlu mesela, çok yetenekli bu konuda.

Kerem Görsev: Caz dinleyerek hayal kuruyorum