Cadde Kevin Spacey ABD'nin ardından İngiltere'de de beraat etti! Gözyaşlarını tutamadı

Kevin Spacey ABD'nin ardından İngiltere'de de beraat etti! Gözyaşlarını tutamadı

26.07.2023 - 19:18 | Son Güncellenme:

ABD’li ünlü aktör Kevin Spacey, İngiltere’de kendisine yöneltilen 9 cinsel taciz suçlamasından beraat etti.

Kevin Spacey ABDnin ardından İngilterede de beraat etti Gözyaşlarını tutamadı

Tiyatro ve sinema oyuncusu Kevin Spacey, hakkında açılan cinsel taciz davasında ABD’nin ardından İngiltere’de de aklandı. Spacey, İngiltere’nin başkenti Londra’da görülen davada, kendisine yöneltilen 9 cinsel taciz suçlamasından beraat etti.

Haberin Devamı

Mahkemenin 9 erkek ve 3 kadından oluşan jürisi, 12 saatten fazla süren tart ışmanın ardından Oscar ödüllü Spacey’i, Londra'daki Old Vic tiyatrosunda çalışırken 2004 ile 2013 yılları arasında işlediği iddia edilen dokuz cinsel taciz suçlamasından beraat ettirdi. Doğum gününde gelen beraat haberi ile gözyaşlarına tutamayan Spacey, jüri üyelerine teşekkür ederek, kararlarına varmadan önce tüm kanıtları ve tüm gerçekleri dikkatlice incelemek için zaman ayırdığı için jüriye son derece minnettar olduğunu söyledi.

Kevin Spacey ABDnin ardından İngilterede de beraat etti Gözyaşlarını tutamadı

Spacey, ilk kez 2017’de cinsel tacizle suçlanmıştı

ABD'de 2017 yılında birçok kişinin yaşadıkları cinsel tacizleri anlatmaya başladığı #MeToo hareketinin ilk günlerinde ABD’li aktör Anthony Rapp, 1986 yılında 26 yaşında olan Spacey’nin New York’taki bir partide kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Spacey aleyhinde Eylül 2020'de dava açan Rapp, yaklaşık 40 milyon dolar tazminat talep etmişti. Manhattan Federal Mahkemesi’nde görülen davada, 5 erkek ve 6 kadından oluşan jüri, Anthony Rapp'in Spacey hakkındaki cinsel taciz iddialarını destekleyemediğine hükmetmişti.

Haberin Devamı

Kevin Spacey ABDnin ardından İngilterede de beraat etti Gözyaşlarını tutamadı

Spacey ayrıca, 2019 yılında ABD'nin Massachusetts eyaletinde 2016 yılında bir barda 18 yaşındaki bir erkeği taciz ettiği iddiasıyla suçlanmış, şikayetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine dava düşürülmüştü.

Spacey, "American Beauty" ve "The Usual Suspects" filmlerindeki performanslarıyla Oscar ödülüne layık görülmüştü. Ancak kariyeri, 20'den fazla erkeğin kendisini cinsel tacizle suçlamasıyla büyük ölçüde sona erdi.