Cadde KEVIN SPACEY III. RICHARD OLDU

KEVIN SPACEY III. RICHARD OLDU

07.09.2011 - 20:55 | Son Güncellenme:

Shakespeare’in Kral III. Richard’ın kısa hayatını anlattığı oyunu, Sam Mendes’in yönetmenliği ve Kevin Spacey’in oyunculuğuyla İstanbul’da sergilenecek

KEVIN SPACEY III. RICHARD OLDU

İKSV ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Vodafone Red sponsorluğunda gerçekleştireceği III. Richard temsili,
5-6-7-8-9 Ekim akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek. Gösterilerinin biletleri
pazar günü satışa çıkıyor. Londra’nın köklü tiyatrolarından Old Vic, Brooklyn Müzik Akademisi (BAM) ve Neal Street’in ortak yapımı olan III. Richard’ın yönetmenliğini Oscar ödüllü Sam Mendes üstleniyor. Kevin Spacey ve Broadway’de birçok oyunda sahne alan, bol ödüllü ABD’li oyuncu Maureen Anderman’ın yanı sıra Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Gemma Jones ve Chandler Williams gibi birçok tanınmış İngiliz ve Amerikalı oyuncunun yer aldığı III. Richard, dünya prömiyerini 29 Haziran’da Londra’da yaptı ve büyük ses getirdi.

Haberin Devamı

Atölye çalışmaları İstanbul Tiyatro Festivali ve Kevin Spacey Vakfı, III. Richard gösterilerine ek olarak, İstanbul’da bir dizi atölye çalışması da gerçekleştirecek. Atölye çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.
III. Richard’ın başrol oyuncusu Kevin Spacey, 9 Ekim Pazar günü, 14.00-17.00 arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 18-30 yaşları arasındaki genç profesyonel oyuncularla ve/veya oyunculuk eğitimi almış ve bu alanda deneyim sahibi gençlerle bir atölye çalışması yapacak. III. Richard oyunundan esinlenilerek ‘Richard’s Rampage’ (Richard’ın Çılgınlığı ) adı verilen atölye çalışmasına katılmak isteyenlerin, CV’lerini (İngilizce hazırlanmış ve resimli olarak) en geç pazartesiye kadar İstanbul Tiyatro Festivali’ne eposta yoluyla göndermeleri gerekiyor. (tiyatro.stajyer@iksv.org)
İstanbul Tiyatro Festivali tarafından toplanacak başvurular, Kevin Spacey Vakfı’na iletilecek ve değerlendirmeler vakıf tarafından yapılacak. Programa davet edilmesi düşünülen genç oyuncular doğrudan Kevin Spacey Vakfı tarafından, en geç 26 Eylül tarihinde bilgilendirilecek ve kendilerinden bir dakikalık kısa bir video kaydı istenecek. Bu prosedürü takiben, sonuçlar 30 Eylül’de yazılı olarak ve yine vakıf tarafından katılımcılara iletilecek.
Kevin Spacey Vakfı, 15-18 yaş arasındaki 30 oyuncu adayınıysa 7 Ekim Cuma günü yapılacak başka bir atölyede ağırlayacak. Her iki atölye çalışmasında yer alacak genç oyuncular, 7 Ekim Cuma akşamı 20.30’da başlayacak gösteriye Kevin Spacey Vakfı’nın davetlisi olarak katılacak. Konuyla ilgili bilgi için: tiyatro.iksv.org

Biletleri nerede, ne kadar?
III. Richard gösterisinin biletleri, Biletix satış noktaları, www.biletix.com, Biletix çağrı merkezi 0 216 556 98 00 ve İKSV binasından 40-400 TL üzerinden satın alabilirsiniz. 5 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek ilk gösterimin biletleri, kategori ayrımı olmadan 400 TL üzerinden satılacak. Öğrenci biletiyse sadece İKSV’den, kimlik ibraz ederek alınabilecek. Biletlerinde yüzde 25’e varan indirimlerden yararlanabilecek Lale üyeleri için ön satış dönemi Siyah ve

Beyaz kart sahipleri için 5-6 Eylül, Kırmızı ve Sarı kart sahipleri içinse 7-8 ve 9 Eylül. Vodafone Red üyeleriyse 10 Eylül günü, Biletix üzerinden yüzde 20 indirimle öncelikli bilet alabilecek.