Cadde Kevin Spacey'e şok suçlama! 'Üç erkeğe yönelik cinsel saldırı' iddiası

Kevin Spacey'e şok suçlama! 'Üç erkeğe yönelik cinsel saldırı' iddiası

26.05.2022 - 19:26 | Son Güncellenme:

İlk olarak 2017'nin Ekim ayında hakkında iddialar ortaya atılan Oscar'lı oyuncu Kevin Spacey, 1980'lerde 14 yaşındayken cinsel istismara uğradığını iddia eden iki erkek tarafından 2020 yılında dava edilmişti. Cinsel taciz davaları sonrası kariyeri düşüşe geçen ABD’li aktör hakkında; İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), üç erkeğe dört kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kevin Spaceye şok suçlama Üç erkeğe yönelik cinsel saldırı iddiası

'American Beauty' (Amerikan Güzeli), 'Seven' (Yedi), 'The Usual Suspects' (Olağan Şüpheliler), 'LA Confidential' (Los Angeles Sırları) gibi Hollywood filmlerinde üstlendiği rollerle tanınan 62 yaşındaki ABD'li aktör Kevin Spacey, 2019 yılında ABD'nin Massachusetts eyaletinde 2016'da bir barda 18 yaşındaki bir erkeği taciz ettiği iddiasıyla suçlanmış, şikayetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine dava düşürülmüştü.

Haberin Devamı

CİNSEL SALDIRI DAVASI

Sonrasında “Star Trek” filminde yer alan oyuncu Anthony Rapp (48) ve C.D. isimli bir erkek, 1980’li yıllarda kendilerine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Spacey hakkında dava açmıştı. Rapp, 1986 yılında 15 yaşındayken gittiği partide Spacey’nin kendisini yatağa sürükleyip cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüştü. C.D. ise oyunculuk okuluna gittiği Spacey’nin 14 yaşındayken kendisine evinde cinsel saldırıda bulunduğunu söylemişti. İki davacı da cinsel saldırının kendilerinde psikolojik hasar bıraktığını iddia etmişti.

Kevin Spaceye şok suçlama Üç erkeğe yönelik cinsel saldırı iddiası

Bunların ardından Spacey ise hatırlamadığını söylediği "uygunsuz davranışından" dolayı özür dilemişti. Sonrasında eşcinsel bir erkek olarak hayatına devam edeceğini açıklayan ünlü isim, özrünü davranışını cinsel kimliğiyle bağdaştırması nedeniyle eleştirilmişti.

Haberin Devamı

Daha önce iki kez Oscar alan Kevin Spacey, Harvey Weinstein skandalının ortaya çıkmasından sonra açıkça suistimalle suçlanan Hollywood'daki ilk aktörlerden biriydi. 

"ÜÇ ERKEĞE DÖRT KEZ CİNSEL SALDIRI" İDDİASI

Hakkındaki onlarca taciz suçlamasının ardından kariyeri düşüşe geçen Kevin Spacey hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İngiltere Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), ABD’li aktörün üç erkeğe karşı dört kez cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddia edilen cinsel saldırı olaylarından 3'ünün Mart 2005 ile Ağustos 2008 arasında İngiltere’nin başkenti Londra'da, 1'inin ise Nisan 2013'te İngiltere'nin batısındaki Gloucestershire'da gerçekleştiği belirtildi.

Kevin Spaceye şok suçlama Üç erkeğe yönelik cinsel saldırı iddiası

"SPACEY, ADİL YARGILANMA HAKKINA SAHİP"

CPS Özel Suç Birimi Başkanı Rosemary Ainslie yaptığı açıklamada, "CPS, 62 yaşındaki Kevin Spacey'e 3 erkeğe karşı 4 dört ayrı cinsel saldırı suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Spacey ayrıca, bir kişinin rızası olmadan cinsel ilişkiye girmesine neden olmakla suçlanıyor. Suçlamalar, Metropolitan Polisi tarafından soruşturma sırasında toplanan kanıtların incelenmesini takip ediyor" dedi.

Rosemary  Ainsle, ayrıca; Kraliyet Savcılığının yetkililere Spacey aleyhindeki cezai suçlamaların aktif olduğunu duyurarak, Spacey'in adil yargılanma hakkına sahip olduğunu hatırlattı.