Cadde ‘Kırım mutlu değil’

‘Kırım mutlu değil’

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eurovision’da seslendirdiği Kırım Tatarlarının sürgününü anlatan ‘1944’ parçasıyla birinci olan Jamala, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beni arayıp tebrik etti” dedi

‘Kırım mutlu değil’

Bu yıl Stockholm’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Kırımlı Jamala, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda bugün vereceği konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kırım Tatarlarının sürgününü anlatan ‘1944’ parçasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken şarkıcı, Türkiye’de kendini güvende hissettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Babasıyla düet

Konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiğini söyleyen Jamala, Kırım’da yaşanan karışıklıkla ilgili, “Benim büyükbabam, annem ve babam Kırım’da kaldıkları için şu an onları göremiyorum. Ondan dolayı Kırım’ın şu an mutlu olmadığını söyleyebilirim. Büyükbabam 90 yaşında ve onu ziyaret edemiyorum. Babamla birlikte konserde şarkı söyleyeceğiz. Onun İstanbul’a geldiğine çok sevindim” dedi. Şarkıcı, yarışmada söylediği parçayla ilgili ise, “İstediğim tarihi anlatmaktı. Bu soyut bir tarih değil. Benim yaşadığım bir tarih. Bu dert ve keder herkese dokundu. Cumhurbaşkanı’nızdan telefon geldi ve beni tebrik etti” şeklinde konuştu.

Jamala: Darbe şarkılara yansıyacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “İstanbul’a gelince haber ver” dediğini anlatan Jamala, 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminde hayatını kaybedenleri ise Türkçe olarak “Tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” sözleriyle andı. “Darbeyle ilgili şarkı yapacak mısınız?” sorusuna şarkıcı, “Darbe beni bir şarkı yapmaya itecek. Acılar şarkılara yansıyacak” cevabını verdi.

Yazarlar