Cadde Kısa kısa Cadde

Kısa kısa Cadde

16.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Kısa kısa Cadde

Çocuklarıyla tatilde

Haberin Devamı

Alessandra Ambrosio, şu sıralar çocuklarıyla tatil yapıyor. Dünyaca ünlü model, yat sefasına çıktığı anlardan karelerini Instagram’dan yayınladı. Fotoğrafa, “Bebeklerimle keşfediyoruz” notunu düşen Ambrosio, renkli mayosuyla dikkat çekti.

Kısa kısa Cadde

SCORPIONS’TAN YENİ SINGLE

1965 yılında kurulan Alman heavy metal grubu Scorpions, yeni bir single’a imza atarak hayranlarını heyecanlandırdı

Efsane rock grubu Scorpions, yeni single’ı ‘Hammersmith’ ile hayranlarıyla tekrar buluştu. Grup, bu yeni şarkısıyla hard rock dünyasında bir kez daha çığır açtı. Eser, Scorpions’ın kurucusu olan Rudolph Schenker, baterist Mikkey Dee ve Magnus Ax tarafından bestelendi. Projenin bestesinin grubun vokali Klaus Miene’ın güçlü sesiyle mükemmel uyumu dikkat çekti. 1965 yılında gitarist Rudolf Schenker tarafından Almanya’nın Hanover şehrinde kurulan Alman heavy metal grubundan Meine yeni single’ları hakkında, “Şarkı bizi küçük kulüplerde sahne aldığımız ve ’Rock’ın Tapınağı’ olarak görülen Hammersmith Odeon’da çıkmayı hayal etiğimiz zamanlara götürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Kısa kısa Cadde

‘Savaştan bahsetmek benim için çok zor’

Ana Shine, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hakkındaki düşünceleri açıkladı. ‘Digital Love’ isimki parçasıyla son dönemde gündemde olan Rus şarkıcı, “Benim büyükannem Ukraynalı ve ben de onun kanını taşıyorum. Birçok Rus gibi bir yanım Ukraynalı. Dürüst olmak gerekirse şimdilik bu konu hakkında konuşmak benim için gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.

Kısa kısa Cadde

Köklerine döndü

Jason Momoa, Lisa Bonnet ile ayrılacaklarını duyurmasının ardından günlerini memleketi Hawaii’de geçiriyor. Dünyaca ünlü aktör, yerel dansları öğrenmeyi de ihmal etmiyor. Kendini ‘Savaş Şefi’ ilan eden Momoa, yerel kıyafetleriyle verdiği pozları yayınladı.

Kısa kısa Cadde

Örümcek adam oldu

Justin Bieber, hafta sonunu Örümcek Adam kostümü içinde geçirdi. O anlarda fotoğrafçısı Rory Kramer’in objektifine poz veren sanatçı, sosyal medyadan yayınladığı karelerle kısa sürede binlerce beğeni topladı.

Kısa kısa Cadde

Pembeler içinde

Zendaya, Valentino Pink PP’in yeni reklam kampanyasında yer aldı. Tek ton pembe için ‘sevgi, toplum, enerji ve özgürlüğün rengi’ yorumu yapıldı. Michael Bailey Gates tarafından monokromatik bir Pink PP alanda kamera karşısına geçen Zendaya, özgür tavır sergiledi.

Haberin Devamı

Sosyal medyayı bıraktı

Tom Holland, sosyal medyanın akıl sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, hesaplarını kapattı. İngiliz asıllı oyuncu, ‘Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok’ filmiyle son dönemde adını duyurmuştu. Holland, sosyal medyanın kendisini ruhsal bunalıma soktuğunu açıkladı.

Sıcak bir hikaye

İrlandalı yazar Anne Griffin’in ilk romanı ‘Sözler Tükendiğinde’, Epsilon logosuyla ve Tuğçe Aysu Gümüş’ün çevirisiyle Türkçe olarak raflardaki yerini aldı. Eser’de ömrünün son demlerindeki Maurice Hannigan’ın sıcak, hüzünlü ve zaman zaman gülümseten hikayesi anlatılıyor.

Çekimleri bitti

Başrolünü sosyal medya fenomenleri Naz Mila ve Suat Yiğit’in paylaştığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini Görkem Uludüz’ün üstlendiği ‘Gaddar: Kanlı Sular’ isimli gerilim filminin çekimleri bitti. Projenin ilk fragmanı sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Kısa kısa Cadde

Antep fıstığının 10 faydası

Yetiştiği bölgelerde ‘yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığı, yeterli şekilde tüketildiğinde birçok sağlık sorununun ortaya çıkmasını engeller. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Betül Merd, Antep fıstığının faydalarını sıraladı:

Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein için günde 50 gram tüketilmelidir.

İçeriğinde amino asitlerin yüzde 2’sini oluşturan L-arginin arter genişletici özelliğine sahiptir.

Tokluk kan şekerini dengeler. Vücuttaki glukoz seviyesini düşürür

Kan plazmalarında HDL artışından dolayı kolesterol seviyesinin azalmasına katkıda bulunur.

Damar tıkanıklığı ile ilgili hastalıkların önlenmesinde rolü vardır.

Afrodizyak etkisi vardır.

Kansızlığa iyi gelir.

B6 vitamini sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Alzheimer hastalığının seyrinin yavaşlatılmasında rol oynar.

Kısa kısa Cadde

HEDONİK AÇLIKLA MÜCADELE

Uzmanlar hedonik açlıkla mücadelede en önemli kavramın sağlıklı ve dengeli beslenmek olduğunu söyledi

Haberin Devamı

Hedonik açlık temel ihtiyaçtan değil hazdan dolayı ortaya çıkar. Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, hedonik açlıkla mücadele edebilmek için yapılabilecekleri sıraladı:

Yemek saatleri düzenlenmelidir. Beslenmek için acıkmayı beklememek gerekir.

Ara öğün sayısı arttırılmalıdır. En az iki en çok dört ara öğün oluşturulmalıdır.

Öğünlerde şeker ve yağ oranı yüksek olan yiyecekler değil, lif oranı yüksek olan yiyecekler tercih edilmelidir.

Gün içerisinde bolca su tüketilmelidir.

Düzenli yürüyüş ve egzersiz ihmal edilmemelidir.

İşlenmiş ve fastfood tarzı yiyecekler yerine kuru meyve, kuru yemiş, meyve ve süt ürünleri tüketilmelidir.

Tatlı ve şeker krizleri ile mücadele için kuru meyve ya da meyveler tercih edilmelidir.

Strese bağlı olarak ortaya çıkan ruhsal rahatsızlıklar için uzman desteği alınmalıdır.

Yemeği tetikleyecek sosyal medya mecralarından uzak durulmalıdır.

Stresle baş edebilmek için yeme davranışı sergilemek yerine dikkati dağıtabilecek başka aktiviteler bulup onlara sarılmak gerekmektedir. Örneğin; çok gerildiğimizde yürüyüş yapmak ya da sevdiklerimizle vakit geçirmek gibi…

Kısa kısa Cadde

Mikroplar besinlere nasıl bulaşıyor?

Besin zehirlenmesine yol açan mikroplar; virüs (norovirüs veya rotavirüs), bakteri (salmonella, E.coli) veya parazit (küçük kurtlar gibi) olabiliyor. Dr. Ozan Kocakaya, mikropların besinlere nasıl bulaştığını şöyle anlatıyor:

Hasta olan kişiler besinleri hazırlarken ve servis ederken elleri aracılığıyla mikropları yiyeceklere bulaştırabiliyorlar.

Hazırlanmış yiyecekler uygun olmayan koşullarda saklanırsa mikroplar yine bulaşabiliyor.

Mikroplar besinler üzerinde yaşayabiliyor. Besinler iyi yıkanmadıysa veya üzerlerindeki bakteriler ölene kadar pişirilmediyse hastalık oluşturabiliyor.

Mikroplar bir besinden diğerine geçebiliyor. Dolayısıyla yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan kesme tahtası veya bıçaklar düzgün temizlenmediyse yiyeceklerdeki mikrop diğerlerine de bulaşabiliyor.

Glutatyon tedavisi

Vücudun kendi ürettiği güçlü antioksidanlardan biri olan glutatyon, tüm organ ve dokuları zararlı etkilere karşı korur. Bağışıklık sistemini destekler. Eksikliğinde damardan IV glutatyon olarak alınabilmektedir. Özel Ataköy Hastanesi’nden Dr. Buket Erdoğan, glutatyonun faydalarını sıraladı:

Elektron hırsızlarını yok ediyor.

Bedene detoks jimnastiği yaptırıyor.

Sigara dumanının zararlarını frenliyor.

İnflamasyonu azaltır.

Otizimli çocuklara yardım edebilir.

Kanserin önlenmesine yardım eder.

Diyabet ve insülin direncinin zararlı etkilerini azaltabilir.

Karaciğer yağlanmasında tedaviyi kolaylaştırır.

Oksidatif stresi azaltır.