Cadde Kıyafetlerin görünmeyen yüzü

Kıyafetlerin görünmeyen yüzü

19.09.2008 - 15:28 | Son Güncellenme:

Türk modacı Bora Aksu, Londra Moda haftası"na bu kez de "Kıyafetlerin Görünmeyen Öyküsü" temalı kolleksiyonuyla katıldı . Kolleksiyonda giysilerin içlerinde kullanılan biye ve el dikişleri gibi detaylar dış yüzeylerde kullanıldı

Kıyafetlerin görünmeyen yüzü

Londra Moda haftası çerçevesinde düzenlenen en kalabalık defilelerden birini Londra’nın ünlü Doğa Tarihi Müzesi’nde gerçekleştiren Bora Aksu, kıyafetlerin görünmeyen ve iç yüzlerinde kullanılan detayları dış yüzeye taşıdığı kolleksiyonuyla modaseverlerin odak noktası oldu.

İzleyicilerin ayakta alkışladığı Bora Aksu 2009 ilkbahar – yaz kolleksiyonunda organze, şifon, tül ipek gibi ışığı yansıtan transparan kumaşları işlenmiş koton ve satenle birleştirdi.

Aksu"nun, biye, el dikişi gibi iç detayları giysilerinin dış yüzeyinde kullandığı koleksiyonun ana renklerini pastel renkler oluşturdu. Giysilerde somon, lila, sarı, ve girinin yanı sıra siyah-beyaz konstraslar kullanıldı.
Aksu kolleksiyonunun başlangıç noktasının İsviçre’nin Cenevre kentine yaptığı seyahat sırasında başladığını belirterek, "Plein Palas Antika marketinde gördüğüm yağlı boya resimlerin solmuş renklerinin ve tozun altından görünen canlı renklerinin bugulu görüntüsünden etkilenerek bu kolleksiyonu oluşturdum. Kolleksiyonda 1950’li yılların couture kıyafetlerinin yapılış tekniğini kullandım." dedi.

Aksu bu kolleksiyonun heyecan verici olduğunu belirterek, " 2009 yaz koleksiyonu heyecan vericiydi. Bu kolleksiyonda ayrıca sex and city dizisindeki oyuncuların sapkalarını yapan Japon şapka tasarımcısı Misa Harada ile ortak çalışmamız oldu. " dedi

Nisan ayinda Salvador Dali Enstitusu tarafindan ozel bir kiyafet tasarlamak uzere davet edildiğini belirten Aksu Londra moda haftasında 11.defilesini gerçekleştirdi.