Cadde KOMEDi FiLMLERiNi SEViYORUZ ÇÜNKÜ BiLET SATIYORUZ

KOMEDi FiLMLERiNi SEViYORUZ ÇÜNKÜ BiLET SATIYORUZ

02.03.2014 - 20:16 | Son Güncellenme:

Son olarak Demirören İstiklal’de sinemaseverleri ağırlamaya başlayan Cinema Pink’in Genel Müdürü Selim Yavuzoğlu: “Türk halkı genelde komediyi tercih ediyor”

KOMEDi FiLMLERiNi SEViYORUZ ÇÜNKÜ BiLET SATIYORUZ

14 merkezde 115 salonla hizmet veren Cinema Pink, büyümeye devam ediyor. “Yakında yurt dışında da olacağız” diyen Genel Müdür Selim Yavuzoğlu, Türk seyircisinin en çok komedi filmlerini tercih ettiğini de belirtiyor.

Cinema Pink nasıl bir büyüme trendi içerisinde?
22 yıldır sinema sektöründeyiz. 14 merkezde hizmet veriyoruz, toplam 115 salonumuz var. Yeni projeler için de görüşmelerimiz devam ediyor. Anadolu Yakası’nda bir yer için görüşüyoruz.
Onun dışında Budapeşte’de projelerimiz olacak, bir AVM ile anlaştık, dört yerle de anlaşmak üzereyiz. Bir de Kazakistan Almatı’da olacağız.

Farkınız nerede?
Cinema Pink, hem izleme kalitesi hem de sinema salonlarının konforu açısından farklılaşıyor. Salonlarımızda Sony 4k projeksiyon sistemleri var. Full HD’den dört kat daha fazla ayrıntı sunan görüntüler, Dolby Atmos ses sistemiyle inanılmaz bir atmosfer yaratıyor, 360 derece ses veriyor. Türkiye’de sadece bizde var bu sistem. Her birinin maliyeti 80 bin euro civarında. Şu anda beş merkeze yerleştirdik bu sistemi; Demirören İstiklal’de, iki tane Akmerkez’de, Beylikdüzü Perlavista ve Eskişehir Kanatlı’da var. Yakında tüm merkezlerimize ilave edeceğiz. Daha önce bu atmosferle ‘The Hunger Games/Açlık Oyunları’ oynamıştı, şimdi ‘300: Rise of an Empire/300: Bir İmparatorluğun Yükselişi’ geliyor, yine inanılmaz olacak. Mutlaka herkes deneyimlemeli.
Bir diğer farkımız da salonlarımızda stadyum tipi oturma düzeni... Koltuk boşlukları 70 cm ve aydınlatmalı koltuk sehpalarımız var.

Seyircinin Türk filmlerine ilgisi nasıl?
Komedi filmlerini tercih ediyorlar genelde. ‘Düğün Dernek’ beklemediğimiz bir gişe yaptı, 7 milyonu bulur diye düşünüyoruz. ‘Eyvah Eyvah 3’ iyi gitti, şimdi de ‘Recep İvedik 4’... ‘Recep İvedik’, çoğu insanın kötülediği ama herkesin gitmek istediği bir film. Serinin son filmi diğer İvedik’lerden daha yüksek olacak gibi görünüyor, 5 milyon bilet satar.

Haberin Devamı

SAYI HER YIL ARTIYOR


Seyirci sayısı her geçen yıl artıyor, değil mi?
Doğru. Bu sene seyirci sayısı geçen seneye göre yüzde 10 artış gösterdi. 42 milyon civarındaydı, 52 milyona çıktı. 2014’te de yüzde 18-20 artış olacaktır. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde
zaten sinemaya ilgi var, ‘Düğün Dernek’, Anadolu’da da ilgiyi
artırdı. Türk insanına hitap ediyor çünkü.
Zaten insanların sosyalleşmek için yapacakları belirli şeyler var; tiyatroya, sinemaya gitmek gibi. Ekonominin en kötü gittiği dönemlerde bile sinema ön plana çıkıyor. Amerika’da kriz vardı ama sinema seyircisi yüzde 35 arttı.
Türkiye’de de seyirci sayısının 100 milyon bilete ulaşacağını düşünüyoruz. Geçen yıl 42 milyon civarındaydı, bu sene rakam 50 milyona çıktı.

Haberin Devamı

MEMNUNiYET ÜZERiNE KURULU

Her si­ne­ma­nız­da kü­tüp­ha­ne var. Bu fi­kir na­sıl or­ta­ya çık­tı?
Kon­sep­ti­miz müş­te­ri mem­nu­ni­ye­ti üze­ri­ne ku­ru­lu. De­ko­ras­yon ve kü­tüp­ha­ney­le, iz­le­yi­ci­de evin­de film iz­le­me duy­gu­su­nu uyan­dır­mak is­te­dik. İs­te­yen is­te­di­ği ki­ta­bı üc­ret­siz alıp gö­tü­re­bi­li­yor. Cinema Pink, sa­de­ce si­ne­ma sa­lo­nu­ de­ğil, iz­le­yi­ci­le­rin va­kit­le­ri­ni ge­çi­re­bi­le­cek­le­ri gü­zel bir fu­aye­ alanı aynı zamanda.

70 CM KOLTUK BOŞLUĞUMUZ VAR

Stad­yum ti­pi otur­ma dü­ze­ni­ne sa­hip sa­lon­lar­da 70 cm boş­lu­klu kol­tuk­lar, ay­dın­lat­ma­lı kol­tuk seh­pa­la­rı­na sa­hip.
Sa­lon için yapılan özel akus­tik dü­zen­le­me, gü­müş per­de, dolby di­gi­tal ses sis­te­minin yanı sıra, 3D ve son sis­tem 35 mm pro­jek­si­yon ma­ki­ne­le­ri, kli­ma oto­mas­yo­nu, mo­dern de­ko­ras­yon be­yaz per­de­nin bü­yü­sü­nü ar­tı­rı­yor.