Cadde KORKAK AJAN CHRIS PINE

KORKAK AJAN CHRIS PINE

24.01.2014 - 19:27 | Son Güncellenme:

‘Jack Ryan: Gölge Ajan’da zeki bir CIA ajanını canlandıran Chris Pine, rolüne hazırlanmak için Irak’a gittiğini söylüyor: “Orada ağır yaralı ama yine de hizmet etmek isteyen bir adamla karşılaştım. Ben kesinlikle o kadar cesur değilim!”

KORKAK AJAN CHRIS PINE

Chris Pine, Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Kevin Costner, Kenneth Branagh ile Keira Knightley’in oynadığı ‘Jack Ryan: Gölge Ajan’ filmine neden “Evet” dediğini, rolüne nasıl hazırlandığını anlattı.

Haberin Devamı

Role nasıl dahil oldunuz?
‘Star Trek’ filmimden sonra teklif ettiler. Daha senaryoyu görmeden karakteri çok sevdim. ‘Jack Ryan’ı, ‘Kaptan Kirk’ten daha iyi tanıyordum. Casus gerilimlerini hep sevmişimdir. Bu yüzden teklifi hemen kabul ettim.

‘Jack Ryan’a sizden önce Harrison Ford, Ben Affleck ve Alec Baldwin gibi isimler hayat verdi. Siz bu role kendinizden neler kattınız?
Role bazı farklılıklar kattım. Küçükken tüm ‘Jack Ryan’ filmlerini izledim ve çok keyif aldım. Casus janrını gerçekten severim.


Role nasıl hazırlandınız?
Çekimler için İngiltere’ye gittiğimde Kenneth (Branagh), “Senin için küçük bir şey ayarladım” dedi ve sonra beni Amerikan Büyükelçiliği’ne götürdü. Meğer orada benim için bir ‘casus’ oyunu hazırlatmış. Güvenlik ekibi de planın bir parçasıydı. Beni takip eden insanları bulmam gerekiyordu. Ve sonra teslimat gerçekleşecekti; almam gereken bir flash disk vardı. Sizi takip eden insanların olduğunu bildiğinizde duyularınız bir anda yükseliyor ve nabzınız hızlanıyor.

Haberin Devamı

Başarılı mıydınız peki?
Hayır, değildim (gülüyor). Yolda bir yerde flash diski düşürmüş olmalıyım. Belli etmeden etrafta aradım ama bulamadım.

Jack, hikayenin başında ağır yaralanıyor. Bu konuda bir araştırma yaptınız mı?
Evet, önemli bir bel sakatlığı geçiriyor. Araştırma yapmak için Afganistan ve Irak’ta bulunan, yaşadıkları büyük travmatik olaylardan sonra iyileşmeye çalışan gazilerin bulunduğu bir kuruma gittim. Helikopter kazasında bulunan biriyle konuştum. Şiddet, ölüm ve çeşitli korkunç olaylar görmek; üzerinizde büyük bir etki bırakır. Ama kazada ağır yaralanan bu adam yine de hizmet etmek istiyordu. Bu durumu anlamaya çalıştım çünkü ben kesinlikle o kadar cesur değilim.


Yönetmen koltuğundaki Kenneth Branagh’ın filmde rol alması bir fark yaratıyor mu?
Oyuncu/yönetmenle çalışmanın iyi yanı; oyuncuları anlamasıdır. Kenneth, kendisi de aynı şeyler yaşadığı için neye ihtiyacınız olabileceğini iyi biliyor.


Çocukluğunuzda Tom Clancy’nin ‘Jack Ryan’ romanlarının hayranı mıydınız?
Filmlerinin hayranıydım. Sonra bazı kitaplarını da okudum. Maalesef kendisini hiç tanımadım ama onun yarattığı bir karakteri canlandırıyorum. Ve bu fırsata sahip olduğum için minnettarım. Keşke onunla tanışabilseydim.

Haberin Devamı

KADiFE TAYT GiYDiM

’Into The Woods’ müzikalininde de yer alıyorsunuz. O nasıl gidiyor?
Müzikal tiyatro sanatçılarına saygım sonsuz. Çünkü gerçekten çok zor. Ama Meryl Streep, Johnny Depp ve Emily Blunt gibi usta oyuncular rol alıyor. ‘Into The Woods’un ne olduğunu bile bilmeden “Evet” dedim (gülüyor). ‘Yakışıklı Prens’i oynadığımı ve kadife taytlar giydiğimi sonradan öğrendim (gülüyor).

Yazarlar