Cadde KORSANLAR GENÇLİK PINARININ PEŞİNDE

KORSANLAR GENÇLİK PINARININ PEŞİNDE

16.05.2011 - 00:28 | Son Güncellenme:

Karayip Korsanları’nın son filmi ‘Gizemli Denizlerde’yle bu kez karşımıza ilk kadın korsan Penelope Cruz, zombiler ve deniz kızları çıkacak. ‘Gizemli Denizlerde’ serinin üç boyutlu çekilen ilk filmi.

KORSANLAR GENÇLİK PINARININ PEŞİNDE

Türkiye’de 20 Mayıs’ta gösterime girecek ‘Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde’ şimdiden yılın en iyi filmlerinden biri olmaya aday gözüküyor. Walt Disney ve Jerry Bruckheimer Films’in ortak yapımı filmde, Johnny Depp yine başrolde. Rob Marshall’ın yönettiği filmde İspanyol oyuncu Penelope Cruz, korsan Angelica rolüyle karşımıza çıkacak. Angelica, Ian McShane’in canlandırdığı korkunç korsan Karasakal’ın kızı.

Haberin Devamı

Gençlik Pınarı macerası
Filmin senaryosu, Tim Powers romanından esinlenerek Ted Elliot ve Terry Rossio tarafından yazıldı. Yapımcı Bruckheimer serinin dördüncüsünün çekilme nedenini ise şöyle anlatıyor: “Üç film dünya çapında toplamda 2.6 milyar dolar hâsılat elde edince, sizin tarafınızdan seyircilere bir mesaj yollandığını çabucak anlıyorsunuz. Rakamlar harika ama daha da iyisi sinemaseverler için bu filmlerin ne anlama geldiğini gösteriyor. 30 yıldır ortada olmayan korsan türüne seyirciler yeniden âşık oldu. Kaptan Jack Sparrow’u canlandıran Johnny Depp’e taptılar bile!”
Film, Jack Sparrow’un yolunun gizemli ve çekici korsan Angelica’yla kesişmesiyle başlıyor. Angelica, daha sonra Jack’i zorla Karasakal’ın gemisi ‘Queen Anne’s Revenge’e’ (Kraliçe Anne’in İntikamı) bindiriyor.
İkilinin Gençlik Pınarı yolundaki macerası böyle başlıyor. Jack, Karasakal’la zombilerden oluşan tayfasıyla, hem zekâsıyla hem de kılıcıyla kendisine denk olan Angelica ve en deneyimli denizcilerin bile sonu olabilecek etkileyici deniz kızlarıyla baş edebilmek için tüm kurnazlığını konuşturuyor. Johnny Depp’e uluslararası oyuncular da eşlik ediyor: Serinin gediklileri, intikam peşindeki Kaptan Hector Barbossa rolündeki Geoffrey Rush ve Jack’in yoldaşı Joshamee Gibbs rolündeki Kevin R. McNally’nin yanı sıra aileye yeni katılanlar da var: Karasakal tiplemesiyle Ian McShane, korkusuz misyoner Philip Swift rolünde Sam Claflin ve gizemli deniz kızı rolünde de Fransız oyuncu Astrid Berges-Frisbey.

Haberin Devamı

Cruz teklifi duyunca bağırmış
Yönetmen Rob Marshall 2009’da ‘Nine’da birlikte çalıştığı Cruz’la yakın arkadaş olmuştu. Marshall güzel yıldıza Karayip Korsanları için teklif götürdüğü anı şöyle anlatıyor: “O rolde Penelope’yi gördüm. Başka biri aklıma gelmedi. Johnny’ye kafa tutacak, her aşamada ona denk olacak bir oyuncu olmalıydı. Doğrusunu isterseniz de Penelope tek seçimimizdi. Penelope’ye teklifi Londra’da bir restorandayken yapmıştım. Sorumlu yapımcı John DeLuca ve ben onu yemeğe çıkarmıştık. Yemeğin sonuna kadar bir şey söylemedim. Sonra da tereddüt ederek ‘Penelope, Karayip’ dedim ve daha cümlemi tamamlamadan restoranın ortasında zıplayıp ‘Çok isterim!’ diye bağırdı.”

EFSANE
Gençlik Pınarı efsanesi, binlerce yıl öncesine dayanıyor. Çağlar boyunca nesilden nesle aktarılan, birçok kültüre ait hikâyelerde ve yazılı eserlerde mevcut olan efsanede Gençlik Pınarı’nın suyundan içen birinin mucizevi bir şekilde gençleşeceğine inanılıyor. Modern kültürde ise Gençlik Pınarı, 16’ncı yüzyıl İspanyol kâşifi Ponce de Leon’un 1513 yılında bugünün Florida eyaletinde bulmaya çalıştığı efsanevi su kaynağıyla bağdaştırılıyor.

OKULA BASKIN
İngiltere Greenwich’teki çekimlerde, 9 yaşındaki Meridian İlkokulu öğrencisi Beatrice Delap, Johnny Depp’e bir mektup yolladı: “Kaptan Jack Sparrow, Meridian ilkokulunda bir grup yeni korsanız ve öğretmenlere karşı isyan çıkarmakta biraz zorlanıyoruz. Gelip bize yardım ederseniz çok seviniriz. 9 yaşındaki yeni yetme korsan Beatrice Delap.” Bir hafta sonra Beatrice ve sınıf arkadaşları oditoryuma çağrıldı. İçeri Kaptan Jack kılığında Johnny Depp girdi.15 dakika boyunca çocuklar ve öğrenciler büyülenmiş şekilde Depp’i izledi.

JOHNY DEPP, JACK SPARROW’A AŞIK
Kaptan Jack Sparrow karakterine aşık olan Depp, “Üçüncü filmi bitirdikten sonra dördüncüsü fikrine elbette tepki verdim. Rolü tamamladığınızda, o karakterden normale dönmek biraz zor oluyor çünkü Jack olmayı çok seviyorum. Kaptan Jack’i canlandırmak insana kendini çok rahat hissettiriyor çünkü her durumda saygısız, huzur bozucu ve soyut olabiliyorsunuz. Artık onu o kadar iyi tanıyorum ki, rol de kendiliğinden çıkıyor” dedi.

NOTLAR

* Film Los Angeles, Londra, Porto Riko ve Hawaii’deki Kauai ve Oahu adalarında çekildi.
* Gençlik çeşmesinin seti için, 5 bin 500 kilometre karelik bir sahne kullanıldı. Setin inşaası 3 ay sürdü.
* Sadece figüranlar için 700 kostüm tasarlandı.
* Filmdeki zombilerin her birinin makyajı 3,5 saat sürdü.
* 7 bin kişi çekimler başlamadan 1,5 ay önce hem Kauai’de hem Oahu adalarındaki seçmelere katıldı
* Deniz kızlarını bazıları 2008 Pekin Olimpiyatları’nda yarışmış 22 senkronize yüzücü çalıştırdı.
* Yaklaşık 100 dublör kullanıldı.
* Sekiz denizkızından Tamara’yı oynayan Avustralyalı Gemma Ward, 14 yaşındayken mankenliğe başladı ve Vogue dergisine 20’den fazla kez kapak oldu.